Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prognozē strauju ūdens līmeņa kāpumu Lielupē

Sestdien ap plkst.12.30 sākās ledus iešana Mūsā pie Bauskas un Lielupē pie Mežotnes, bet pēc trijiem pēcpusdienā Lielupē pie Staļģenes novērota ledus sakustēšanās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ledus iešanas laikā Lielupē strauji paaugstināsies ūdens līmenis, brīdina hidrologi. Lielupes palienes vietām jau applūdušas.

Lielupē augšpus Jelgavas, kā arī Mūsā pie Bauskas ūdens līmenis līdz šim kopumā cēlies par vienu diviem metriem, bet Lielupē pie Jelgavas un lejpus pilsētas - mazāk kā par metru.

Ogres upē pilsētas teritorijā ūdens līmenis pēdējās stundās krities par 30 centimetriem. Arī Ogres upē vietām iet ledus.

Turpmākajās dienās ūdens līmenis daudzās Latvijas upēs turpinās paaugstināties. Kusīs ledus, gar krastiem veidosies vaļumjoslas, vietām ledus tiks pacelts. Ledus iešana turpināsies Kurzemes un Zemgales upēs. Valsts austrumu daļas upēs vietām gaidāma lokāla ledus sairšana, straujākajos posmos ies ledus.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus, atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, atgādina hidrologi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas