Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

PTAC brīdina par bīstamu un drošības prasībām neatbilstošu motorzāģi

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) informē, ka Fieldmann ķēdes zāģa modelis FZP 4516B ir nedrošs un rada nopietnu savainošanās risku tā lietotājiem.

Gan motorzāģa priekšējais rokturis, gan aizmugurējais rokturis, gan priekšējais rokas aizsargs un ķēdes ķērājs neiztur slodzi, kurai šīs detaļas ir pakļautas zāģa lietošanas laikā, tādējādi radot nopietnu savainošanās risku.

PTAC aicina patērētājus pārliecināties, vai viņu īpašumā nav konkrētais motorzāģa modelis. Ja jūsu lietošanā ir zāģis Fieldmann FZP 4516B, PTAC mudina to vairs neizmantot.

Jāatgādina, ka saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu

šajā atsaukumā minētais ķēdes zāģis ir uzskatāms par līguma noteikumiem neatbilstošu preci. Tas nozīmē, ka patērētājam ir tiesības pieteikt prasījumu divu gadu laikā no preces iegādes dienas.

PTAC tirgus uzraudzības darbību rezultātā ir konstatējis, ka šo ķēdes zāģi patērētājiem piedāvāja vairāki interneta veikali. Veikalu sarakstu var apskatīt šeit. PTAC aicina patērētājus vērsties pie tā komersanta, kur prece tika iegādāta. Vienlaicīgi, ja atsauktais ķēdes zāģis ir iegādāts kādā citā tirdzniecības vietā vai sarakstā neiekļautā interneta veikalā, lūgums papildus informēt par to PTAC pa tālruni 67388647 vai sūtīt informāciju uz e-pastu: [email protected].

Top komentāri

TrollisJT
T
PTAC var droši uzskatīt, ka visi lētie ķēdes motorzāģi ir kaitīgi veselībai ar savu vibrāciju vien. Diemžēl man nācās par to pārliecināties, kad biju spiests lietot zāģi dzeltenā krāsā ar Eiropas Savienības karodziņu. Vienkārši - pamodos naktī un nevarēju atrast, kur ir mana roka - tā bija "atslēgusies" visā garumā... .
darklight
d
Šitais agregāts jau vizuāli pēc rotaļlietas izskatās. Diez kas tādus pērk?
M
M
Tas taču briesmīgi. Mēģini kādam nozāģēt galvu un tā vietā iezāģē sev pirkstā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas