Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
2016.gada deviņos mēnešos PTAC saņēma 1829 sūdzības

PTAC deviņos mēnešos saņēmis 2383 sūdzības

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) šogad deviņos mēnešos ir saņēmis 2383 sūdzības, kas ir par 30,3% vairāk nekā attiecīgajā laikā gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja PTAC Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vecākā konsultante Evija Lene.

Visvairāk - 1241 - pretenzija 2017.gada deviņos mēnešos saņemta par līguma noteikumiem neatbilstošiem pakalpojumiem, tostarp cilvēki visvairāk ir bijuši neapmierināti ar avio pakalpojumiem (568 sūdzības), par distances līgumiem (332 sūdzības), īres un komunālajiem pakalpojumiem (90 sūdzību), elektronisko sakaru pakalpojumiem (62 sūdzības), tūrisma pakalpojumiem (22 sūdzības), automašīnu remonta pakalpojumiem (21 sūdzība), ārpus pastāvīgās tirdzniecības vietās sniegtiem pakalpojumiem (16 sūdzības), būvniecības pakalpojumiem (13 sūdzības), kā arī ķīmiskās tīrīšanas pakalpojumiem - (četras sūdzības). Tāpat saņemtas 113 citas sūdzības.

Savukārt par līguma nosacījumiem neatbilstošām precēm saņemtas kopumā 555 sūdzības, tostarp cilvēki visbiežāk bijuši neapmierināti ar nekvalitatīviem apaviem (130 sūdzību), nekvalitatīviem mobilajiem telefoniem (128 sūdzības), nekvalitatīvām elektroprecēm (80 sūdzību), nekvalitatīviem tekstilizstrādājumiem (21 sūdzība), nekvalitatīvām mēbelēm (18 sūdzības), kā arī nekvalitatīvām automašīnām (14 sūdzības). Par nekvalitatīviem dzīvokļiem un mājām saņemta viena sūdzība. Tāpat saņemtas 163 sūdzības par citām precēm.

PTAC šogad deviņos mēnešos ir saņēmis arī 237 sūdzības par agresīvu komercpraksi, reklāmu vai e-komerciju, 111 sūdzības par līgumslēdzēju tiesiskās vienlīdzības principa neievērošanu, piecas sūdzības par prasījuma izskatīšanas pārkāpumiem, trīs - par nepilnīgi, nepatiesi sniegtu informāciju un tikpat - par nepareizi noteiktu samaksu par pirkuma svaru vai mēru, kā arī 274 citas pretenzijas.

Vienlaikus Lene atzīmēja, ka saņemto pretenziju veidu kopējais skaits var neatbilst iesniegumu un sūdzību skaitam, jo vienā iesniegumā vai sūdzībā var būt norādītas vairākas pretenzijas.

Pēc viņas teiktā, 1316 no šogad deviņos mēnešos saņemtajām sūdzībām sniegts skaidrojums, konsultācija vai informācija, 464 sūdzībām rasts pozitīvs risinājums, 155 sūdzības pārsūtītas citām institūcijām, 61 sūdzība atteikta, jo iesniegums nebija noformēts atbilstoši normatīvo aktu prasībām vai arī iesniedzējs neatbilda patērētāja definīcijai, bet 16 sūdzības atsauktas. Viena sūdzība bija nepamatota un 370 sūdzību vēl ir izskatīšanas stadijā.

Līgumu apmērs, par kuriem šogad deviņos mēnešos izskatītas sūdzības saistībā ar noteikumiem neatbilstošām precēm, bija 208 845 eiro, savukārt līgumu apmērs, par kuriem sūdzības bijušas saistībā ar līguma noteikumiem neatbilstošiem pakalpojumiem, bija 288 245 eiro.

Kopumā PTAC šogad deviņos mēnešos ir sniedzis 29 165 konsultāciju par patērētāju tiesībām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2016.gada deviņos mēnešos PTAC saņēma 1829 sūdzības.

PTAC izskata patērētāju iesniegumus un sūdzības par patērētāju tiesību pārkāpumiem, sniedz juridisku palīdzību patērētājiem un var aizstāvēt tiesā viņu tiesības un ar likumu aizsargātās intereses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas