Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

PTAC soda internetveikala Moblive.lv pārvaldītāju ar 15 000 eiro

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) sodījis internetveikala Moblive.lv pārvaldītāju SIA Viva Trade, nosakot uzņēmumam sodu 15 000 eiro apmērā, liecina PTAC paziņojums.

Laika periodā no 2016.gada 1.janvāra līdz 2017.gada 31.janvārim PTAC saistībā ar Viva Trade rīcību saņēmis 18 patērētāju sūdzības. Atbildot uz patērētāju elektroniskā pasta vēstulēm, tālruņa zvaniem un klātienē, sniedza 45 konsultācijas.

PTAC uzdevis uzņēmumam izbeigt negodīgu komercpraksi, maldinot patērētājus par aktuālo normatīvajos aktos noteikto atteikuma tiesību izmantošanas kārtību, tai skaitā nenodrošinot patērētājiem iespēju saglabāt distances līguma noteikumus.

Saskaņā ar PTAC norādīto, patērētājiem tiek noklusēta arī informācija par sūdzību izskatīšanas un ārpustiesas strīdu risināšanas kārtību, pasūtījuma noformēšanas pabeigšanai un nosūtīšanai izmantotās "pogas" noformējumā vai pie tās patērētāji skaidri netiek brīdināti par uzņemšanos veikt samaksas pienākumu, patērētājiem tiek piedāvātas un pārdotas preces, kuru piegādi apsolītajā termiņā uzņēmums nevar nodrošināt.

Patērētājiem arī netiek sniegta patiesa informācija par patērētāju pasūtīto un pasūtāmo preču piegādes termiņiem, patērētājiem netiek sniegta patiesa informācija par patērētāju samaksātās pirkuma maksas atmaksāšanu gadījumos, kad patērētāja pasūtīto preci uzņēmums nepiegādā, vai gadījumos, kad patērētāji izmanto atteikuma tiesības. Tāpat netiek ievēroti normatīvajos aktos noteiktie patērētāju samaksātās naudas summas atmaksas termiņi gadījumos, kad patērētāji izmanto atteikuma tiesības. Patērētājiem netiek nodrošināti tādi saziņas līdzekļi, kuri izmantojami, lai ātri un efektīvi varētu sazināties ar uzņēmumu.

Uzņēmums PTAC lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā.

Informācija internetveikala mājaslapā liecina, ka Moblive.lv pārdod dažāda veida preces, piemēram, sadzīves tehniku, elektroniku, sportam un brīvā laika pavadīšanai nepieciešamo, bērnu preces, kā arī kosmētiku.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Viva Trade apgrozījums pērn bija 732 384 eiro. Uzņēmums pērn cieta zaudējumus 5733 eiro apmērā. SIA Viva Trade dibināta 2011.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2844 eiro. Viva Trade vienādi uz pusēm pieder Valērijam Guskovam un Vitoldam Bunakovam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas