Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Putina miroņgalvas plakāta atjaunošanai Medicīnas muzejam saziedoti 5769 eiro

Lai atjaunotu plakātu, uz kura redzama Krievijas prezidenta Vladimira Putina stilizēta miroņgalva, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam saziedoti 5769 eiro, liecina informācija labdarības organizācijas Ziedot.lv tīmekļvietnē.

Kampaņa tika sākta ceturtdien, 16.novembrī, lai savāktu līdzekļus plakāta atjaunošanai. Plakāts ir novietots pie muzeja ēkas sienas un vērsts pret Krievijas vēstniecību.

Lai atjaunotu rudens vēja brāzmās saplosīto pretkara plakātu, bija nepieciešami 5500 eiro. Muzejs aicināja ziedot, lai rastu ilglaicīgāku risinājumu pretkara plakātam ar miroņgalvu.

Muzejā norādīja, ka plakātu pretī Krievijas vēstniecībai uzstādīja uz steigā sarūpētām pagaidu sastatnēm pirmajās iebrukuma nedēļās 2022.gada marta sākumā. Kārtējo reizi saplosīts rudens vēja brāzmās, plakāts prasa nopietnus atjaunošanas darbus, tajā skaitā, fasādes būvkonstrukcijā stiprinātas metāla sastatnes un vieglāka auduma apdruku.

Mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" vāka noformējums, kuru 6,5x10 metru izmērā uzstādīja uz Medicīnas vēstures muzeja fasādes, sasniedza miljoniem sociālo tīklu lietotājus, aplēsis muzejs. Plakāts ir kļuvis par simbolu Latvijas atbalstam Ukrainas cīņai par brīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas