Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

PVD aicina pārtikas tirgotājus pastiprināti tīrīt un dezinficēt iepirkumu ratu un grozu rokturus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) jaunā koronavīrusa izplatības kontekstā aicina Latvijas pārtikas tirgotājus pastiprināti tīrīt un dezinficēt iepirkumu ratu un grozu rokturus, aģentūru LETA informēja PVD.

"Ņemot vērā jaunā koronavīrusa izplatīšanos Eiropā, PVD ir vērsies pie Latvijas pārtikas tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, aicinot tos pievērst pastiprinātu uzmanību iepirkumu ratu un grozu, kā arī virsmu tīrīšanai un dezinfekcijai," pauda PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Tāpat, pēc viņas teiktā, uzņēmumi aicināti izvērtēt ar nefasētas pārtikas produktu tirdzniecību saistītos riskus, pārliecinoties, vai nefasētās preces ir pietiekami pasargātas no piesārņojuma, kā arī izvērtēt iespējas nodrošināt apmeklētājiem roku dezinfekciju pirms iepirkšanās.

PVD arī aicina uzņēmumus būt atbildīgiem un iesaistīties sabiedrības veselības aizsargāšanā.

Jau ziņots, ka jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu. Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, tomēr Igaunijā tā konstatēta Irānas pilsonim, kurš šajā valstī ieceļoja ar autobusu no Rīgas, pirms tam atlidojot no Turcijas.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SKPC) norāda, ka šī vīrusa pazīmes ir, piemēram, drudzis, klepus, apgrūtināta elpošana. Vīrusa profilakses pasākumi ir līdzīgi kā citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām. Speciālisti iesaka bieži mazgāt rokas, īpaši pēc kontakta ar slimiem cilvēkiem vai viņu apkārtējo vidi, klepojot un šķaudot, izmantot vienreiz lietojamās salvetes un pēc tam nomazgāt rokas.

Top komentāri

Tontegode
T
Kuldīgā, kad atvēra Rimi, bija redzams, ka darbinieces regulāri tīra groziņus. Bet tas tā bija tikai pirmajā pusgadā. Pēdējos 15 gadus nekas tamlīdzīgs nav ticis redzēts.
Ne tikai
N
...un tirgotavu durvju rokturus!
[email protected]
a
Maxxima Rigaa vispar nekad netira grozus kas tik vien tur nav pielipis gan iztecejushas olas gan krejums un vel visadi lipekli ar nezinamu izcelsmes avotu pretigi pat nemt rokas kur tad vel partiku likt ieksha taa tas ir visaas Maxxximas ar tris X.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas