Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVD: Tirgotāji drīkst produkciju iesvērt pircēju līdzpaņemtos traukos

Ievērojot higiēnas prasības, tirgotājiem nav liegts produkciju iesvērt pašu pircēju līdzpaņemtos traukos, šodien Saeimas Vides un klimata politikas apakškomisijas sēdē norādīja Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Tatjana Marčenkova.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka (ZZS) norādīja uz iespējām samazināt atkritumu daudzumu arī šādā veidā, ja pircēji varētu, piemēram, salātus lūgt iesvērt paša atnestā trauciņā. Vienā no lielveikaliem politiķim tas esot liegts, norādot, ka tas esot pretrunā ar PVD prasībām. PVD pārstāve gan šodien skaidroja, ka to var darīt, ievērojot higiēnas prasības.

Līdaka arī norādīja uz iespēju samazināt atkritumus, ja līdzņemamo kafiju varētu iegādāties nevis plastmasas krūzītē, bet izmantojot savu termokrūzi. Marčenkova gan skaidroja, ka bieži vien kafijas automāti ir piemēroti noteikta izmēra krūzītēm, kas ierobežo šādu iespēju.

Vides izglītības fonda pārstāvis Edmunds Cepurītis norādīja, ka būtu vērtīgi PVD publiski izplatīt savu nostāju, lai uzņēmēji būtu vairāk informēti par to, kādas ir iespējas atkritumu apjoma samazināšanas veicināšanai.

Cepurītis arī norādīja, ka uzņēmēju interesi atbalstīt šo videi draudzīgo pieeju varētu veicināt, piešķirot attiecīgus sertifikātu jeb apliecinājumu par dalību šādā kustībā. Līdaka norādīja, ka šādu iniciatīvu vislabāk būtu īstenot nevalstiskajam sektoram.

Apakškomisijas sēdē tika apspriesti arī citi jautājumi, tajā skaitā par depozīta sistēmas izveidi. Līdaka pauda, ka šajā jautājumā atbilstošo sagatavotiem likumprojektiem būtu jānāk no valdības, lai komisijas sēde nepārvērstos par atbildīgo ministriju "diskusiju klubu", bet visas domstarpības jau būtu izdiskutētas izpildvaras līmenī.

Šodienas sanāksme bija veltīta jautājumam par par iespējām samazināt iepakojuma daudzumu pārtikas mazumtirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā.

Top komentāri

Āmen
Ā
Jāsaglabā šis raksts pie grāmatzīmēm, lai var parādīt pārdevējiem. Prieks, ka iepirkšanās ar saviem traukiem atgriežas, tai būtu jābūt normālai parādībai.
.
.
Baigais jaunums - Preiļu siera veikalos visu mūžu krējumu sver pircēja burkā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas