Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Račs sašutis par Godmaņa atklāsmi, ka lejupielādēt nelegāli filmas nav nekas krimināls

Mūzikas izdevējs Guntars Račs ir neizpratnē par bijušā premjera un iekšlietu ministra Ivara Godmaņa (LPP/LC) vaļsirdīgo atklāsmi jautājumā par filmu nelegālu lejupielādi internetā.

G.Račs trešdienas vakarā LTV raidījumā-spēlē Es varu būt premjerministrs piefiksējis, kā I.Godmanis atzīstas, ka ir nelegāli lejupielādējis filmas. I.Godmanis skaidrojis, ka lejupielādēt nelegāli filmas nav nekas krimināls, ja tās tiek lietotas tikai privātām vajadzībām. Klātesošie zālē piekrītoši mājuši ar galvām un smējušies, kā arī ar paceltām rokām apstiprinājuši, ka darot tāpat. I.Godmanis norādījis, ka, ja lejupielādētās filmas pavairotu un pārdotu tālāk, tad gan varētu runāt par kriminālām darbībām.

"No tā mēs varam secināt, ka zagtas mantas iegūšana un bezmaksas lietošana nav nekas krimināls. Kā būtu, ja es paņemtu cienījamā Godmaņa automašīnu un izmantotu to personīgām vajadzībām un piedāvātu  to bez maksas lietotot arī visiem citiem, kam rodas tāda personīga vajadzība? Vai es kādam būtu ko nodarījis pāri? Vai manas nesavtīgās darbības būtu kriminālas? Sekojot bijušā premjera loģikai, nē. Es taču to lietoju tikai savām personīgajām vajadzībām un tālāk nevienam nepārdevu," asi uz I.Godmaņa izteikumiem portālā doremi.lv reaģējis G.Račs.

"Tas viss būtu komiski, ja vien to nesacītu kāda augsta, lai arī bijusī, valsts amatpersona un šī brīža Eiropas parlamenta deputāts."

"Tas, ka tas notiek, ir vispārzināms fakts. Taču apgalvot, ka tas ir normāli, nozīmē šādas darbības atbalstīt un teikt, ka neievērot likumus un citu cilvēku tiesības par savu darbu saņemt atlīdzību, tas ir normāli. Varbūt arī "mazliet nemaksāt" nodokļus ir normāli? Varbūt "mazliet nozagt" no valsts ir ok? Varbūt tieši tāpēc mēs esam tur, kur mēs esam?" jautā G.Račs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas