Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Radio jaunā valde vēl neatklāj nodomus

Divus mēnešus pēc tam, kad Latvijas Radio vadībā Jāni Siksni nomainīja jaunā valde, kuru vada Aldis Pauliņš, Radio žurnālisti joprojām dzīvo neziņā par to, kādas pārmaiņas viņus sagaida, ceturtdien vēsta laikraksts Diena. Radio klausītāji arī turpmāk varēs dzirdēt savus iecienītos raidījumus un pazīstamo žurnālistu balsis - pašlaik krasas pārmaiņas nav paredzētas, bet, ja tādas notiks, tās būs pakāpeniski, vērtējot socioloģisko aptauju rezultātus un reitingus, Dienai sacīja valdes priekšsēdis Pauliņš.

Pagājušajā nedēļā Pauliņš pirmo reizi uzrunāja LR kolektīvu, bet šī tikšanās lielāku skaidrību neviesa, Dienai atzina Ziņu dienesta žurnālists Ivo Leitāns. Šajā sapulcē arī esot radies iespaids, ka jaunā valde, kurā vēl ir Sigita Kirilka un Uldis Lavrinovičs, nav sastrādājusies, jo katrs sēdējis savā zāles stūrī. Neoficiāli zināms, ka brīdī, kad Pauliņš sācis izrīkot savus kolēģus, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pat bijusi spiesta atgādināt, ka visi valdes locekļi ir ar vienādām tiesībām. Uz lūgumu raksturot savstarpējās attiecības valdē Pauliņš atbildēja: "Vienprātības jau nekad nebūs. Kaut kāds sadarbības modelis ir izveidots."Latvijas Radio ir populārs sabiedriskais medijs, kura klausītājus varētu interesēt, vai tajā kaut kas mainīsies, bet pagaidām to vēl nevar nojaust, ja nerunā par personāliju izmaiņām. Jaunajai valdei ir arī konsultanti - piemēram, sabiedrisko attiecību speciālists Ēriks Matulis un Gints Miķelsons, kuram Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome pēc Edgara Kota aiziešanas no Latvijas Televīzijas (LTV) bija uzticējusi LTV pagaidu vadību. Miķelsons piedalījās arī vienotā sabiedriskā medija koncepcijas sagatavošanā. Un tieši šajā laikā gūtās zināšanas un informāciju Pauliņš uzskata par vērtīgu un izmantojamu. Viņš uzsver, ka valde ir vēl vairākiem uzdevumiem izvēlējusies izmantot ārpakalpojumu. Radio jau ir Sabiedrisko attiecību nodaļa, tāpēc konsultantu pieaicināšana nav saprotama, atzina Leitāns.Bijušais valdes priekšsēdis Siksnis, kuram tika solīts darbs Radio, pagaidām vēl nekur nestrādā. Dienai zināms, ka Siksnis ir piedalījies konkursā uz Kultūras ministrijas (KM) Mediju politikas nodaļas vadītāja amatu, bet tam izraudzīts bijušais Sabiedrības par atklātību Delna vadītājs Roberts Putnis. Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 19.marta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas