Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Radušās aizdomas par nepamatotu Eiropas veselības apdrošināšanas karšu izmantošanu Igaunijas slimnīcā Valgā

Pēc Nacionālā veselības dienesta lūguma Igaunijas veselības apdrošināšanas fonds izmeklēs 58 gadījumus, kuros 2011.gadā Latvijas iedzīvotājas Igaunijas slimnīcā Valgā izmantojušas Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK) veselības aprūpes pakalpojumu apmaksai, aģentūra LETA uzzināja NVD.

Kā skaidroja NVD pārstāve Laura Lapiņa, dienestam ir aizdomas, ka vairākas Latvijas sievietes braukušas uz Valgas slimnīcu plānveida dzemdībās un izmantojušas EVAK saņemtās veselības aprūpes apmaksai. Viņa skaidroja, ka EVAK karte nav paredzēta plānveida pakalpojumu apmaksai citā valstī, kur šī karte darbojas, bet gan neatliekamās un nepieciešamās veselības aprūpes apmaksai atpūtas vai darba braucienu laikā, studējot vai izejot mācību praksi, darba meklēšanas laikā un tamlīdzīgos gadījumos.

Igaunijas veselības apdrošināšanas fonds izmeklēs, vai tiešām minētajos 58 gadījumos, kad Valgas slimnīcā izmantota EVAK karte, tā izmantota akūtos gadījumos. Ja atklāsies, ka konkrētie pacieti plānojuši vizītes pie Igaunijas speciālistiem, NVD neapmaksās saņemtos pakalpojumus, norādīja NVD pārstāve.

Dienesta pārstāve piebilda, ka veselības aprūpes pakalpojumu tarifi Igaunijā ir augstāki nekā Latvijā un tiek piedāvātas plašākas veselības aprūpes pakalpojumu iespējas, tādējādi, pacientiem nepamatoti izmantojot EVAK karti, valstij nākas pārmaksāt, turklāt tiek radīta arī nevienlīdzīga situācija Latvijas pacientu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas