Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Raidījums: Brokai pielaide valsts noslēpumam kavējas kādreizējo darījumu dēļ

Vilcināšanās izsniegt pielaidi valsts noslēpumam tieslietu ministrei Baibai Brokai (Nacionālā apvienība, NA), iespējams, saistāma ar neskaidrībām par viņas sadarbību ar Ķemeru sanatorijas kādreizējo investoru _Ominasis Latvia un jautājumiem ap NA sponsoru ietekmi uz partijas pieņemtajiem lēmumiem, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga._

Raidījuma rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) patlaban pārbauda faktus par Brokas sniegtajiem pakalpojumiem kādreizējam Ķemeru sanatorijas investoram Ominasis, jo 2011.gadā būvnieks NCC Konstrukcija izteica apgalvojumus, ka Ominasis krāpjas ar pievienotās vērtības nodokli un iesniedza dokumentus Finanšu policijai.

Tā kriminālprocesu neierosināja, jo bija iestājies noilgums, tomēr laiks, par kuriem būvnieks sūdzējās, sakrīt ar to, kad uzņēmumam Ominasis Latvia juridiskās un finanšu konsultācijas sniedza Broka, vēsta Nekā personīga.

Tāpat SAB interesējot nesenie notikum par NA sponsoru ietekmi uz partijas pieņemtiem lēmumiem, jo ilgāku laiku izskan aizdomas par maksātnespējas administratora, regulāra nacionālās apvienības ziedotāja Māra Sprūda dominējošo lomu partijā un viņa naudas izcelsmi.

Broka raidījumam noliedza, ka laikā, kad bija tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre un ministra padomniece, centusies lobēt maksātnespējas administratoru grupējumu intereses. Viņi bijuši kolēģi asociācijā, kurā piešķir sertifikātus administratoriem.

"Es neredzu nekādu pamatu, ko es būtu neatbilstoši likumam tādu darījusi? Pret mani nav neviens kriminālprocess, ne bijis, ne esošs. Kāpēc lai man nevarētu būt pielaide valsts noslēpumam?" izteikusies ministre. Viņa gan neuzskata, ka viņas darbs nesaņemtās pielaides dēļ būtu kā traucēts.

Tomēr ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzskata, ka ministrs bez pieejas valsts noslēpumam nevar vadīt tieslietu jomu, jo tās pārraudzībā ir SAB. Tas ir nebijis gadījums, ka tik atbildīgam ministram šāda pielaide nav dota, viņš izteicies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas