Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Raidījums: Tiesa apcietina atstādināto bērnunama Līkumi direktoru Juri Boķi

Ceturtdien agri no rīta aizturēts bijušā bērnunama Līkumi, tagadējā ģimenes atbalsta centra Saulstari no amata atstādinātais direktors Juris Boķis. Izmeklētāji secinājuši, ka Boķa rīcībā saskatāma pretdarbība, kas varētu kaitēt izmeklēšanai. Pēcpusdienā tiesa nolēma viņu apcietināt, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Boķim izvirzītas apsūdzības par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, izmantojot vardarbību bijušajā bērnunamā Līkumi Salas novadā, kā arī par valsts amatpersonas bezdarbību. Vairāk nekā divus gadus kriminālprocesā nenotika nekāda virzība, bet tad to no Jēkabpils iecirkņa pārņēma  Zemgales rajona pārvalde Jelgavā.

Lai arī bija paredzēts, ka atstādināto bērnunama direktoru pēcpusdienā konvojs atvedīs uz tiesas sēdi, kur lems, vai viņš jāapcietina, taču tiesas sēde notika bez aizdomās turamā klātbūtnes. No policijas iecirkņa Boķis tika nogādāts Jelgavas slimnīcā, jo pēkšņi sākušās veselības problēmas. Jelgavas slimnīcas palātā Boķi apsargā policija.

Tikmēr Jelgavas tiesā Boķi pārstāvēt bija ieradušies divi aizstāvji. Tiesas sēde bija slēgta. Procesa virzītāji lūdza izmeklēšanas tiesnesi atstādinātajam bērnunama direktoram piemērot drošības līdzekli, kas saistīts ar brīvības atņemšanu.

"Izmeklēšanas laikā iegūti pietiekami pierādījumi, ka aizdomās turētais Juris Boķis veic pretdarbību kriminālprocesa mērķu sasniegšanai. Tas traucē pirmstiesas kriminālprocesu," teica Zemgales tiesas apgabala prokurors Aivars Egle.

Jautāta, vai šis lēmums tiks pārsūdzēts, Jura Boķa aizstāve Dace Ozoliņa sacīja, ka lēmums tiks pārsūdzēts pēc iepazīšanās ar pilnu nolēmuma tekstu.

Iespējams, tuvākajā laikā apcietinātais bērnunama direktors no Jelgavas slimnīcas varētu tikt pārvests uz Olaines cietuma slimnīcu, ziņoja Panorāma.

Top komentāri

OO
O
Ko tad īsti tāds bērnunama direktors sadarījis, ja viņu pat slimnīcas palātā sargā policija? Uz vispārējā fona (par smagiem noziegumiem apsūdzētais tāds un tāds..) tas izskatās komiski.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas