Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RAKUS Tuberkulozes nodaļā pacientam konstatēts Covid-19; karantīnā nonākušas 32 ārstniecības personas

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļā pēc kontaktēšanās ar Covid-19 saslimušu pacientu karantīnā ir nonākušas 32 ārstniecības personas un par slimnieka kontaktpersonām atzīti arī 24 pacienti, aģentūrai LETA pastāstīja RAKUS pārstāve Ilga Namniece.

RAKUS uzsver, ka Tuberkulozes un plaušu slimību centrs Upeslejās turpina sniegt palīdzību hroniskajiem slimniekiem, taču uz dezinfekcijas laiku ir slēgta Tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļa.

Namniece stāstīja, ka ar Covid-19 saslimušais pacients Tuberkulozes ilgstošas ārstēšanas nodaļā ārstējās kopš 9.aprīļa. Viņš iepriekš bija ārstējies reģionālajā slimnīcā, kur divas reizes viņam bija veikti testi uz Covid-19 un abi bija negatīvi, savukārt jau centrā veiktais tests izrādījies pozitīvs.

"Pašlaik ir apzinātas visas 32 ārstniecības personas un 24 kontaktpersonas jeb pacienti, ar kuriem viņš ir kontaktējies. Visiem viņiem ir veikti testi un visi tie ir negatīvi. Visām ārstniecības personām ir noteikta 14 dienu karantīna, pēc kuras viņiem būs jāveic divi atkārtoti testi, lai pārliecinātos, ka cilvēki ir veseli un var atgriezties darbā," sacīja Namniece.

24 pacienti, kuri ir atzīti par inficētā kontaktpersonām, ir nodalīti atsevišķi, piebilda Namniece.

Viņa stāstīja, ka jau laikus stacionārā ir sagatavotas 53 gultas, lai nepieciešamības gadījumā varētu izvietot Covid-19 pacientus.

Namniece piebilda, ka RAKUS pašlaik nodrošina visu Rīgā un Pierīgā dzīvojošo pacientu, kurus izraksta no slimnīcas, aizvešanu mājās.

Jau ziņots, ka pēdējās diennakts laikā Latvijā ir reģistrēti 20 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, tādējādi kopumā līdz šim valstī konstatēti 804 ar Covid-19 sasirgušie, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) apkopotā informācija.

Pēdējā diennaktī veikti 2663 Covid-19 testi, bet līdz šim Latvijā kopumā veiktas 45 743 pārbaudes uz saslimšanu ar Covid-19.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcās ievietoti trīs jauni Covid-19 pacienti. Kopumā patlaban stacionārā ārstējas 39 ar jauno koronavīrusu sasirguši cilvēki, no kuriem 33 pacienti ir ar vidēji smagu, bet seši pacienti - ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāriem tikuši izrakstīti 79 Covid-19 pacienti.

Dati par mirušajiem Covid-19 pacientiem un cilvēkiem, kuri no šīs slimības izveseļojušies, pēdējās diennakts laikā nav mainījušies: kopumā līdz šim Latvijā miruši 12 Covid-19 pacienti, bet no slimības atveseļojušies 267 cilvēki jeb aptuveni trešdaļa fiksēto inficēto.

SPKC dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav nākuši klāt jauni novadi, kuros būtu konstatēti saslimušie, tikmēr Rīgā jaunatklāto saslimušo skaits palielinājies par desmit cilvēkiem, bet Valmierā - par trim.

 

Top komentāri

VVZ
V
Baidos, ka medicīnas personāls ir infekcijas avots Nr.1, un medicīnas iestādes ir bīstamākās vietas infekcijas izplatībai, bīstamākas pat par Rīgas Satiksmes pārpildītajiem autobusiem.
Tusiņš
T
Kas viņi tur kaut kādu orģiju rīkojuši? Kā slimnīcā var kontaktēties ar tik daudz citiem pacientiem?!
martā miruši 2408
m
Latvijā dabiskais pieaugums ir negatīvs - šogad martā mirušo skaits par 990 pārsniedzis jaundzimušo skaitu, liecina CSP. Martā reģistrēti 1418 jaundzimušie, kas ir par 0,6% mazāk nekā pērn šajā mēnesī. Reģistrēto mirušo skaits martā ir 2408, kas ir par 5,2% vairāk nekā tajā pašā laikā pērn. Šā gada pirmajos trīs mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits ir 4324 bērni - gandrīz tāds pats kā pērn.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas