Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ramatā situācija kritiska - deg jau 220 hektāri purva, uguns turpina izplatīties

Mazsalacas novada Ramatas pagasta purva ugunsgrēka platība sasniegusi 220 hektārus, un uguns pašlaik nav ierobežota, aģentūrai LETA teica Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš teica, ka ugunsgrēka vietai piekļūt ir ārkārtīgi grūti, un tādēļ ugunsgrēku var izdoties ierobežot no augšas - ugunsgrēku dzēš Nacionālo bruņoto spēku helikopters, tāpat liesmu dzēšanā šodien piesaistīts arī Lietuvas gaisa spēku helikopters, lai ierobežotu ugunsgrēku ar helikopteru palīdzību.

Pēc Jaunķiķa teiktā, talkā ugunsgrēka dzēšanā Latvijai nākuši kolēģi arī no Igaunijas, kas palīdz ar specializētām tehnikas vienībām.

Igaunijas Glābšanas departaments paziņojis, ka uz Latviju nosūtīta visa lūgtā palīdzība - trīs kvadricikli un viens visurgājējs ar personālu.

Viens kvadricikls ar trim glābējiem nosūtīts no Kilingi-Nemmes, viens kvadricikls ar diviem glābējiem - no Raplas un vēl viens kvadricikls - no Risti. Savukārt visurgājējs ar ugunsdzēšanas iekārtu un diviem glābējiem nosūtīts no Hāpsalu.

Igaunijas Glābšanas departamenta pārstāvis Janars Kerners uzsvēris, ka ir ļoti svarīgi nepieciešamības gadījumā steidzami sniegt palīdzību kaimiņiem.

"No vienas puses, ir jāpalīdz kolēģiem un kaimiņiem, bet, no otras puses, ir liela bīstamība, ka uguns var izplatītieslīdz Sokuningas rezervātam Pērnavas apriņķī," norādījis Kerners.

Jaunķiķis teica, ka ir grūti prognozēt, kad ugunsgrēks tiks nodzēsts, bet pašlaik tiek darīts viss iespējamais, lai to ierobežotu. "Uguns ierobežota nav, tā virzās uz priekšu. Ātrāk vai lēnāk ir cits jautājums, bet apturētas liesmas nav," viņš teica.

Jau ziņots, ka purvs Ramatas pagastā aizdedzies otrdien, 31. jūlijā vēlu vakarā.

Mazsalacas novada pašvaldības vadītājs iepriekš aģentūrai LETA pieļāva, ka purva ugunsgrēks Mazsalacas novadā, visticamāk, izcēlies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ.

Līdz ar to atbildīgie dienesti ceturtdien turpina cīnīties jau ar trim plašiem meža un kūdras purvu ugunsgrēkiem.

1. augustā izcēlās ugunsgrēks Salas novada Gargrodes purvā, kur deg gan purvs, gan mežs. Tā platība tiek lēsta 20-30 hektāru apmērā, aģentūrai LETA teica Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvis Zigmunds Jaunķiķis. Ceturtdien turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Tāpat turpinās Valdgales kūdras purva un meža ugunsgrēka dzēšanas darbi. Šis ugunsgrēks izcēlās 17. jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā. Patlaban ugunsgrēka platība aplēsta virs 1000 hektāriem. Dzēšanas darbos tika iesaistīts arī Lietuvas bruņoto spēku helikopters, kā arī Baltkrievijas dienestu helikopters, kurš nu jau ir atgriezīsies Baltkrievijā, jo purvā vairs nenotiek degšana ar atklātu liesmu.

(pievienotas pēdējās trīs rindkopas)

Top komentāri

Spriezhot
S
pec komentiem, te atkal plosas rusofobu idiotisms:))))
Lembja
L
kučieri nosūtīt uz purvu?
dd
d
valsti ne tik izlaupa bet ari jau sak nodedzinat
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas