Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ratnieks: Reorganizācijas dēļ cietīs augstākā izglītība

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) reorganizācijas dēļ, kas paredz gan par ceturtdaļu samazināt darbinieku skaitu, gan vienkāršot pārvaldes struktūru, līdzšinējo deviņu departamentu vietā izveidojot sešus. Latvijas Studentu apvienības prezidents Edvards Ratnieks uzskata, ka, izveidjot vienotu departamentu - Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamentu, - augstākā izglītība cietīs.

Kā vēstīts, līdzšinējo deviņu departamentu vietā paredzēts izveidot sešus – Izglītības departamentu, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamentu, Sporta, jaunatnes un valodas departamentu, Struktūrfondu, starptautisko lietu un finanšu instrumentu departamentu, Nodrošinājuma un finanšu departamentu, kā arī Politikas iniciatīvu ieviešanas un attīstības departamentu. IZM nodaļu skaits saruks no 30 uz divām.

"IZM nosaukumā ir izglītība un zinātne. Tās ir tuvas, tomēr nav jāapvieno vienā departamentā. Skaidrs, ka viena no jomām cietīs. Būtiski, lai tā nebūtu augstākā izglītība," E.Ratnieks pauda studentu nostāju. Viņš atzina, ka ārvalstīs ar augstākās izglītības politikas veidošanu nodarbojas atsevišķas nodaļas, departamenti, pat ģenerāldirektorāti. "Ir ļoti būtiski cīnīties par nozares pastāvēšanu un augstākās izglītības jautājumiem. Tur tas sāls - šis augstākās izglītības departaments nodarbojas ar politikas veidošanas lietām. Ja samazināsim politikas veidošanas departamentu, tad tas tiks nonivelēts līdz vienas nodaļas līmenim," uzskata apvienības prezidents.

Kā risinājumu E.Ratnieks piedāvāja vispirms veikt darbinieku pārskatīšanu, nevis veikt reorganizāciju, lai izvērtētu darbinieku spējas. Pēc tam varētu izvērtēt, kādus departamentus jāapvieno un jāpārveido.

Kā vēstīts, kopējais amata vietu skaits IZM saruks par gandrīz ceturtdaļu jeb aptuveni piecdesmit amata vietām - no 234 līdz mazāk nekā 180. "Darbinieku skaita samazināšana nenotiks mehāniski, bet gan izvērtējot katra darbinieka rezultātus. Tas ļaus palielināt darba ražīgumu, nodrošinot konkurētspējīgāku atalgojumu un labākus darba apstākļus, neprasot papildu līdzekļus no valsts budžeta," teikts IZM ziņojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas