Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Re & Re nespēj uzrādīt dokumentus par VID ēkas logiem

Jaunās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkas īpašais dizaina elements ir logi, un tieši peripetijas ap tiem kļuvušas par šķērsli projekta nodošanai ekspluatācijā. Tikai par piekto daļu no ieliktajiem logiem būvnieks spēj uzrādīt nepieciešamo dokumentāciju, otrdien vēsta laikraksts Diena.

LNT raidījums Top 10 ziņoja, ka būvnieks Re & Re logu izgatavošanai un ievietošanai slēdzis līgumu ar apakšuzņēmēju Montāžnieks D, kurš nav spējis norēķināties par materiāliem, jo Re & Re kavējies ar maksājumiem. Būvnieks savukārt vaino apakšuzņēmēju, norādot, ka darbs bijis nekvalitatīvs un nav izpildīts laikā. Turklāt Montāžnieks D esot "izvēlējies pazust no objekta", tāpēc nekas cits nav atlicis, kā slēgt līgumu ar citu apakšuzņēmēju.

Projekta attīstītāja Biroju centrs Ezerparks pārstāve Marta Krivade Dienai atklājusi, ka Re & Re spējis uzrādīt deklarācijas tikai par 700 logiem, bet kopā esot aptuveni 3500. "Runa nav par kvalitāti. Mēs prasām būvniekam uzrādīt tā saucamās atbilstības deklarācijas. Kaut kādu iemeslu dēļ viņi nevar uzrādīt šīs deklarācijas tiem logiem, kurus nav izgatavojis Montāžnieks D," skaidrojusi Krivade. Viņa norāda, ka projekta attīstītājs nupat nosūtījis oficiālu pieprasījumu pēc paskaidrojuma par notikušo.

Problēma radusies apakšuzņēmēju ķēdītē. Re & Re savam apakšuzņēmumam Montāžnieks D neesot samaksājis vairāk nekā 150 000 eiro, tāpēc Montāžnieks D nav varējis norēķināties ar saviem apakšuzņēmumiem, piemēram, stikla pakešu izgatavotājiem.

Re & Re projekts ekspluatācijā bija jānodod jau janvāra beigās. Vairākas reizes termiņš atlikts, tagad mērķis esot 31. marts. Līdz ar šo kavēšanos darbu noteiktajā laikā nespēj izpildīt arī uzņēmums Inspecta, kuram līdz 10. februārim bija jāsagatavo audita ziņojums par ēkas kvalitāti. «Inspecta gala ziņojumu sagatavot nespēj, joRe & Re nav iesniedzis vajadzīgo dokumentāciju,» skaidro M. Krivade.

Re & Re Dienai apgalvoja, ka visa nepieciešamā dokumentācija tiekot gatavota: "Izpilddokumentācija atrodas izskatīšanā pie būvniecības procesā iesaistītajām pusēm. Kopā ar pasūtītāju, kā arī atbildīgajām valsts institūcijām tiek veiktas pārbaudes, testi, regulēšana un paveikto darbu pieņemšana," skaidroja uzņēmuma pārstāve Mārīte Straume. Viņa bilst, ka kavēšanās notiek, jo "būvdarbu gaitā no pasūtītāja puses tika iesniegti papildinājumi un ievērojamas izmaiņas pašā projektā".

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas