Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Reizniece-Ozola: Naudas algu pieaugumam var nepietikt

Skolotāju, mediķu, tiesnešu, tiesu darbinieku un prokuroru algu pieaugumam nākamajā gadā valsts budžeta naudas var nepietikt, Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma atzinusi finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Iepriekš jau ziņots, ka šim mērķim nozaru ministrijas papildus prasa vairāk nekā 143 miljonus eiro, bet finansiālā situācija liecina, ka šādu papildu līdzekļu nav un, visticamāk, izdevumi valsts budžetā būs pat jāsamazina.

"Diemžēl nāksies veikt ļoti smagus politiskus lēmumus jau pēc vēlēšanām, jo līdzekļu apjoms nebūs tik liels, kā tas tika prognozēts līdz šim," izteicies Fiskālās disciplīnas padomes vadītājs Jānis Platais.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) un Reizniece-Ozola pagājušajā nedēļā situāciju vēl nebija gatavi komentēt. Pirmdien finanšu ministre sacīja, ka ar realitāti būs jārēķinās un solīt neko nevar. Ja arī papildu iespējas būs, tad ne tādā apjomā kā ministrijas prasījušas. 

"Nevar šobrīd runa būt par 150, 200 vai simtiem miljonu eiro. Bet es domāju, arī solījumi, kas ir doti no valdības, ir doti tādi, ka jebkurš pieprasījums tiks izvērtēts atkarībā no budžeta iespējām. Ja budžets neļaus to darīt, proti, mēs šo naudu nebūsim vēl nopelnījuši, tad attiecīgi jāgaida brīdis, kad varēs atļauties tālāk palielināt atlīdzību," situāciju skaidrojusi finanšu ministre.

Lielāka skaidrība šajā jautājumā gaidāma rudenī. Papildu naudu gan plānots rast, pārskatot esošos izdevumus, piemēram IT projektu uzturēšanu un valsts nekustamo īpašumu apsaimniekošanu. Līdzīgi kā iepriekš, valdībā arī cer uz papildu ieņēmumiem no ēnu ekonomikas mazināšanas, vēstīja LTV.

Top komentāri

ļuļa
ļ
vai naudas varētu nepietikt minisru kabinetam?
Jorens
J
Vai ir pienācis jauns 2009. gads? kurš būs nākamais stabilitātes garants?
Zinošais
Z
Un ko mēs uz šā fona dzirdam LR reklāmās - FM mums stāsta kā dzīve iet uz augšu un drīz plūdīs "piena upes ķīseļa krastos" ! Pilnīgi bezjēdzīga pašslavināšanas par nenopelnītu naudu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas