Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rekordvasara arī saldējuma, ūdens un ledus tirgotājiem

Ja mazumtirdzniecības tīkliem būtu jāveido pārdotāko preču tops, tad šovasar vēl tik izteikti kā nekad līderos izvirzītos ūdens, ledus un saldējums. Apkopojot vasaras pirmo mēnešu bilanci, nākas secināt, ka šie produkti pārdoti uz pusi vairāk nekā pērn šajā periodā. Par trešdaļu lielāki ir arī kvasa, aukstās tējas un kafijas pārdošanas apjomi, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Lielveikalu tīklā Maxima pieprasījums pēc sulām audzis ne pārāk, vien par 10%. Lielāks pieaugums ir gāzētajām limonādēm. Maximas pārstāvis Jānis Beseris Dienai norāda, ka pircēji par vasaras gardāko našķi joprojām uzskata saldējumu. Kaut gan dažādām akcijām ir liela nozīme, bieži klienti izvēlas savu iecienītāko saldējumu, pat par spīti tam, ka tas maksā nedaudz dārgāk. Salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu par pusi pieauguši arbūzu pārdošanas apjomi. Tomēr pēc pārdošanas apjomu pieauguma nekas tomēr nav varējis pārspēt pieprasījumu pēc sauļošanās krēmiem. Salīdzinot gan ar pērnā gada jūliju, gan šī gada jūnija nogali, interese par tiem trīskāršojusies. Tāpat svelme veicinājusi arī pircēju interesi par ventilatoriem, peldēšanas aksesuāriem un saulesbrillēm. Vairāk pērk arī āra baseinus.

Arī Rimi veikalos vērojama līdzīga situācija. Pieprasījums pēc dzeramā ūdens audzis par 60%, nedaudz mazāks pieaugums bija vērojams pēc saldējumiem. Tajā pašā laikā Rimi parādās kāda interesanta tendence - būtiski audzis pieprasījums pēc marinētām bietēm. Visticamāk, tas ir tāpēc, ka pircēji mājās gatavo tradicionālās aukstās zupas.

Veikals Elvi pēdējo divu nedēļu laikā pārdevis 283 tonnas ūdens, vairāk nekā 700 hektolitru saldējuma, kā arī trīs tonnas ledus. Šajos veikalos pieprasījums pēc saldējuma audzis teju par 80%. Ledus pārdošanas apjomi pieauguši pat par piecām reizēm.

Visu rakstu par ikdienas pirkumu tendencēm vasaras sezonā lasiet trešdienas, 6.augusta, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas