Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rēzeknes pusē izglābts cilvēks; likvidēti trīs paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Vakardien ugunsdzēsēji Rēzeknes novadā no degošas mājas izglāba cilvēku, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Viņa informēja, ka vakar plkst.18.29 tika saņemts izsaukums Rēzeknes novadā par ugunsgrēku vienstāva dzīvojamās mājas gaitenī, kurā degusi malka divu kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji un glābēji no piedūmotās ēkas, kurā nebija dūmu detektors, izglāba cilvēku. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.19.35.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji un glābēji saņēmuši vairākus izsaukumus no dažādām vietām Latvijā par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkiem, kurus izdevās veiksmīgi lokalizēt un likvidēt bez cietušajiem.

Vakar plkst.18.02 saņemts izsaukums Limbažu novadā, kur pēc sākotnējās informācijas esot degusi gulta dzīvojamā mājā, taču, ierodoties ugunsdzēsējiem un glābējiem notikumu vietā, konstatēts, ka dega vienstāvu koka mājas jumts, starpstāvu pārsegums un daļēji pirmais stāvs 110 kvadrātmetru platībā. 

Vītola norādīja, ka pirms VUGD ierašanās no ugunsgrēkā skartās mājas evakuējās trīs cilvēki. 

Pēc divu stundu darba ugunsdzēsējiem izdevās ugunsgrēku lokalizēt un plkst.21.19 likvidēt. Pēc Vītolas teiktā, VUGD glābējiem dzēst ugunsgrēku palīdzēja Viļķenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Pēc pusnakts plkst.0.25 saņemts izsaukums par degošu vienstāvu dzīvojamo māju Salacgrīvā, kurā dedzis mansarda stāvs un jumts 110 kvadrātmetru platībā. Ierodoties notikumu vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājā bijis dūmu detektors un ugunsdzēšamais aparāts, līdz ar to cilvēki paspējuši evakuēties paši. Šajā gadījumā ugunsdzēšanas darbos VUGD ugunsdzēsējiem palīgā bija Ainažu ugunsdzēsēji. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.4.45.

Savukārt Talsu novadā plkst.1.07 saņemts izsaukums par degošu divstāvu dzīvojamās mājas piebūvi un vieglo automašīnu 20 kvadrātmetru platībā. Arī šajā vietā bija dūmu detektors, līdz ar to līdz VUGD ierašanās no degošās ēkas cilvēki evakuējās paši. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.3.56.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji un glābēji devās 32 izsaukumos, no kuriem 14 bija ugunsgrēki, 12 - glābšanas darbi, seši - maldinājumi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas