Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rībena: Vienotību veidojošās partijas nav izdevies saliedēt, neviens to īsti nav darījis

Vienotības partijas - Jauno laiku, Pilsonisko savienību, Sabiedrību citai politikai, kā arī Sarmītes Ēlertes "Lietussargu grupu" - ne tikai nav izdevies saliedēt, bet neviens to īsti nav darījis, intervijā aģentūrai LETA apgalvo Saeimas deputāte Ingūna Rībena (Vienotība).

Rībenai jau sākotnēji bijis grūti saprast, kā izdosies saliedēt vienā kolektīvā nacionāli konservatīvi, liberāli un sociāldemokrātiski domājošus cilvēkus. "Savulaik domāju, ka "Vienotībā", tāpat kā Latvijas sabiedrībā, nāksies sadzīvot ļoti dažādu uzskatu pārstāvjiem, būs bezgalīgas diskusijas un polemikas, kuru rezultātā par kaut ko izdosies vienoties. Tomēr šādā veidā procesi nevirzās. Cilvēki ir pietiekami inteliģenti, savaldīgi, neizpauž savu viedokli, lai partijas iekšienē neradītu liekus asumus, jo skaidri zina, ka kādam citam kolēģim ir absolūti pretējs viedoklis," atzīst Rībena.

Pēc Rībenas domām, līdzīga situācija ir arī Saskaņas centrā, kur kopā turas visai atšķirīgu uzskatu cilvēki, lai krieviski runājošiem vēlētājiem būtu viena liela partija, par ko balsot.

Normāli būtu, ja Latvijā partijas evolucionētu atbilstoši politiskajai pārliecībai, uzskata deputāte. "Pirms gada frakcijas priekšsēdētājam teicu, ka Saeimā vajadzētu taisīt "dzimtļaužu brīvlaišanu", lai no dažādiem sarakstiem ievēlētie deputāti apvienojas pēc saviem uzskatiem: konservatīvie, liberāļi, sociāldemokrāti, nevis turpina dzīvot politisko partiju žņaugos," pastāstīja Vienotības deputāte. Arī citās partijās ir cilvēki, kurus Rībena pilnīgi noteikti uzskata par saviem domubiedriem. "Tas nav nekāds noslēpums, mēs visi to jūtam neatkarīgi no tā, vai par to runājam vai nē," apgalvo Rībena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas