Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rīdzenes sarunās minētie komisijai stāsta par tā laika emocijām

Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija pirmdien par tā dēvētajām Rīdzenes sarunām uzklausīja Lattelecom vadītāju Juri Gulbi un bijušo Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi. Uz parlamentu bija aicināts arī Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij), taču viņš tiesas sēdes dēļ uz to neieradās, un komisija vienojās viņu iztaujāt 4. janvārī. Iespējams gan, ka tas notiks vēl šogad, ja tiesa viņa krimināllietā nolems izsludināt pārtraukumu. Taču lielākā daļa komisijas sēdes laika aizritēja, uzklausot laikraksta Diena bijušo vadītāju un redaktoru Gunti Bojāru.

Atmiņā neglabā

Straume komisijā apliecināja, ka saistībā ar šo kriminālprocesu ir sniedzis liecības Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un viņam ir liecinieka statuss. Ne Bojārs, ne Gulbis uz pratināšanām KNAB nav bijis. Lattelecom vadītājs apliecināja, ka pēc Aināra Šlesera uzaicinājuma vairākas reizes viesnīcā Rīdzene ir ticies ar politiķi, taču tikšanās ar amatpersonām nav nekas neparasts. "Ņemot vērā ilgo laika periodu, kas ir pagājis kopš šīm tikšanām, neatceros konkrētas tikšanās tēmas. Varu izteikties par tām pieļāvuma formā. Šajā laika periodā, kas ir pagājis no tikšanās reizēm, man nav bijusi vajadzība atjaunot atmiņā pārrunāto, tāpat man nav bijusi iespēja atjaunot atmiņā notikušo, jo neesmu ticis aicināts krimināllietas ietvaros liecināt," lasot no lapiņas, sacīja Gulbis. Viņš arī uzsvēra, ka savā amatā vienmēr pastiprināti pievērš uzmanību tam, lai nepieļautu interešu konflikta situāciju. 


Atriebības projekts

Daudz runīgāks komisijas sēdē bija Bojārs. "Tā bija maza aizvainota puišeļa rīcība šo kungu izpildījumā. Nepārdomāta. Ne viņi īsti saprot, ko ar medijiem darīt, ne viņi īsti ar kādu mediju dzīvē reiz ir nopelnījuši naudu," izteicās žurnālists. Viņš apliecināja, ka mēģinājumi manipulēt ar sabiedrības domu bijuši, taču tie nav bijuši veiksmīgi, jo laikraksts turpinājis rakstīt par sabiedrībai būtiskiem tematiem, un arī spēcīgā redakcijas kolektīva dēļ, kas nav ļāvis sevi "tā viegli pārveidot un mainīt". "Ar Dienu drīzāk iznāca tā – šie kungi gribēja, it sevišķi Lemberga personā.. Tas ir kā tāds atriebības projekts. Ilgu laiku bija Sarmīte Ēlerte, liberālā ideoloģija, pret Lembergu jau bija sarosināti kriminālprocesi, bija bilde, kur viņš ir ar rokudzelžiem, un tad brīdī, kad Dienas koncerns bija absolūtos mīnusos, radās iespēja šo avīzi nopirkt. Bet tie bija nesavienojami uzdevumi – dabūt kaut kādu ideoloģiju, izkvēpināt Ēlertes garu un vēl pelnīt ar to avīzi. Rezultātā nesanāca nekas."

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 28.novembra, numurā!

Top komentāri

ko gaidīt no šī
k
Gulbis kalpo krieviem.
Jupis
J
Gandrīz sanācis neredzamās frontes draugu atmiņu klubiņš...
omulīgie zagļi
o
Sudraba ar Krievijas aģitpropu izplatošo valsts uzņēmuma (!) Lattelecom šefu - kā cimds ar roku. Žēl, ka dižbandīts Aivars nevarēja ierasties - būtu lielisks, saskaņīgs trio.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas