Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgā aizvadīta Pasaules diena bez tabakas

Piektdien, 31.maijā, atzīmējot Pasaules dienu bez tabakas - 2013, Eiropas Komisija paziņojusi, ka kopš kampaņas sākuma 2011. gadā vairāk nekā 380 000 eiropiešu ir pievienojušies smēķēšanas atmešanas iniciatīvai Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt, kas ir svarīgs solis ceļā uz mērķi – palīdzēt pusmiljonam cilvēku atmest smēķēšanu līdz 2013. gada beigām.

Kampaņas ietvaros piedāvāto bezmaksas veselības veicināšanas instrumentu iCoach, kas sniedz individuālu atbalstu smēķēšanas atmešanā pa e-pastu vai ar mobilas aplikācijas starpniecību 22 ES oficiālajās valodās, izmanto daudzi smēķētāji. Statistikas dati rāda, ka Latvijā to izmanto gandrīz 3000 smēķētāju un 34% to cilvēku, kuri bija reģistrējušies kā iCoach lietotāji, pēc trim mēnešiem klasificēja sevi kā bijušos smēķētājus.

Kampaņas Kļūsti neapturams! pasākumi notiek visā Eiropā, vienlaicīgi ar Pasaules dienas bez tabakas aktivitātēm. Rīgā Pasaules dienai bez tabakas veltītais pasākums notika Kaļķu ielā pie Aspazijas bulvāra no plkst. 11 līdz 15. To rīkoja Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar biedrību Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centrs, Rīgas Stradiņa universitātes studentiem, ārstniecības iestādi 1.S Serviss un Eiropas Komisijas kampaņu Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt!.

Pasākuma laikā jauniešu komanda iepazīstināja ar interaktīvo bezmaksas smēķēšanas atmešanas programmu iCoach, kas, sniedzot inidiviuāli pielāgotus padomus, reģistrētajiem lietotājiem palīdz atmest smēķēšanu vai neatsākt smēķēt, kļūstot par "neapturamiem" nesmēķētājiem. Tāpat pasākuma apmeklētāji varēja pārbaudīt savas zināšanas par smēķēšanas un pasīvās smēķēšanas ietekmi uz veselību, un visas dienas laikā norisinājās par Pasaules dienas bez tabakas tradīciju kļuvusī akcija Met nost, uzgrauz burkānu.

Pasaules dienas bez tabakas mērķis ir piesaistīt pasaules sabiedrības uzmanību ar smēķēšanu saistītiem veselības riskiem un atbalstīt efektīvu politiku tabakas patēriņa samazināšanai. Visā pasaulē tabaka ik gadu nogalina ap 6 miljoniem cilvēku, no kuriem 600 000 ir nesmēķētāji, kas mirst no pasīvas smēķēšanas. Eiropā vien tabaka ir atbildīga par 700 000 cilvēku nāvi katru gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas