Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā sadursmē ar auto nāvējošas traumas guvis gājējs bez atstarotāja

Aizvadītās diennakts tumšajā laikā satiksmes negadījumā gūto traumu dēļ Rīgā dzīvību zaudējis kāds 65 gadus vecs gājējs, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Vīrietis bija pārvietojies pa Jaunciema gatvi bez atstarotāja, un viņu notriekusi automašīna Citroen. Negadījumā viņš guvis letālas traumas.

Traumas ceļa satiksmes negadījumos, diennakts tumšajā laikā Rīgā pārvietojoties pa ceļu bez atstarotājiem, guvis arī 15 gadus vecs jaunietis un 27 gadus vecs vīrietis, kuri ar smagām traumām nogādāti slimnīcā.

NMPD mediķi aicina iedzīvotājus būt ļoti piesardzīgiem, diennakts tumšajā laikā šķērsojot ielas vai pārvietojoties gar ceļu malām, jo cilvēka un automašīnas sadursmes rezultātā cilvēks var gūt ļoti smagas un dzīvībai bīstamas traumas.

Mediķi aicina cilvēkus, izejot uz ielas, pie apģērba vai somas nēsāt atstarojošus elementus. Ja cilvēks pārvietojas pa ceļiem, šosejām un to nomalēm, jāizmanto ne tikai atstarojoši elementi pie apģērba, bet arī iedegti kabatas lukturīši.

Valsts policijā (VP) informēja, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 104 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā divi cilvēki un vēl 25 guva dažādas traumas.

Par ātruma pārsniegšanu aizvadītajā diennaktī noformēti 156 protokoli, tostarp 51 - Rīgas reģionā, 40 - Vidzemes reģionā, pa 28 - Zemgalē un Latgalē, kā arī deviņi - Kurzemē.

Top komentāri

TrollisJT
T
Ja gājējs nevēlas kļūt par galveno personu gājēja bērēs... no sirds iesaku gājējam piestiprināt gaismu atstarojošus elementus pie apaviem, vai kā citādi, PĒC IESPĒJAS ZEMĀK. Kustīgs, zems, atstarotājs ir pamanāms daudz labāk, nekā pie cepures vai somas piekarināts vimpelītis. Tāpēc, ka mašīnas pilsētā brauc ar tuvajām (ZEMAJĀM) gaismām. Lai jums izdodas!
trusis nejaukais
t
veel viens iemesls kaapeec vajag atteikties no ziemas laika, cilveeki jau 5-os peec darba kuljaas pa tumsu, un satiksmes negadiijumiem ir lielaaka iespeejamiiba notikt tumsaa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas