Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas dome strīdīgās normas nolikumā apņēmusies labot līdz 7. maijam

Rīgas dome informējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), ka līdz 7. maijam centīsies labot deputātu tiesību ierobežojošās normas nolikumā, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

"Pēdējā atbilde no Rīgas domes ir, ka tā līdz 7. maijam kopā ar opozīciju centīsies izveidot tādu nolikumu, kas tomēr atbilst likuma prasībām. Ja šāds nolikums netiks pieņemts, tad neapšaubāmi ar savu rīkojumu es apturēšu pašreizējo nolikuma redakciju," solīja Gerhards.

Kā aģentūru LETA informēja Gerharda preses sekretāre Santa Vaļuma, līdz ar to ministrs Rīgas domes nolikuma labojumus gaidīs līdz 8. maijam.

Intervijā Latvijas Radio vaicāts, vai Rīgas domes nolikuma jautājumā neplāno pieņemt arī kādus citus radikālākus lēmumus, ministra atzina, ka gadījumā, ja Rīgas dome nespēs pildīt savus darbus, tad varēs arī diskutēt par tās atlaišanu un jaunām vēlēšanām. Tomēr no Gerharda teiktā bija noprotams, ka patlaban tik radikālu lēmumu pieņemšana būtu pāragra, jo vēl nav izmantoti visi citi instrumenti situācijas normalizēšanai.

Kā ziņots, Gerhards 26.martā izdeva rīkojumu par 1.martā pieņemto Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumu darbības apturēšanu. Tie paredzēja, ka deputāti sēdēs nedrīkst uzdot vairāk par trīs jautājumiem. Tajā pašā dienā dome sasauca ārkārtas sēdi, kurā nolikums tika mainīts, nosakot, ka turpmāk jautājumu sesijai par vienu lēmumprojektu tiks atvēlētas 20 minūtes, bet skatot pašvaldības budžetu - 90 minūtes.

10. aprīlī ministrija paziņoja, ka Rīgas domes saistošo noteikumu grozījumi, kas nosaka 20 minūšu laika ierobežojumu deputātu jautājumu uzdošanai, arī neatbilst spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un būtu jāatceļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas