Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas domes komiteja atbalsta 300 000 eiro piešķiršanu Ukrainai pēc okupantu izraisītās Kahovkas dambja katastrofas

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdien atbalstīja priekšlikumu piešķirt 300 000 eiro atbalstu Ukrainai pēc krievu okupantu izraisītās Kahovkas dambja katastrofas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas dome sniegs atbalstu Hersonas reģionam, lai novērstu postījumus, kas radušies pēc krievu okupantu veiktās Kahovkas HES dambja iznīcināšanas. Par to ceturtdien Rīgas domes vadība vienojusies ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Kucevolu.

Tāpat plānots piešķirt finansējumu Čerņihivas apgabalam - skolu patvertņu atjaunošanai un jaunu patvertņu uzstādīšanai, kā arī skolēnu autobusu nodrošināšanai. Kopējā palīdzība plānota 300 000 eiro apmērā.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) uzsver, ka Hersonas apgabals piedzīvo ekoloģisko un humāno katastrofu - ir applūdušas milzīgas teritorijas, arī kanalizācija, atkritumu poligoni. Pašlaik no applūdušajām teritorijām tiek evakuēti cilvēki, un ļoti svarīgs ir atbalsts arī reģioniem, uz kuriem viņus evakuēs - tāpēc Rīga piešķir palīdzību Čerņihivas apgabalam.

Ukrainai nepieciešami gan ūdens pumpji, gan autobusi cilvēku transportēšanai, arī ģeneratori un daudz kas cits. Vislabāk par nepieciešamo palīdzību zina paši ukraiņi, tāpēc lēmums pieņemts sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā, piebilst mērs.

Līdz šim Rīga ziedojusi Ukrainai elektrības ģeneratorus un siltuma pūtējus, "Rīgas satiksmes" autobusus, kā arī atbalstījuši karā ierauto Ukrainu finansiāli. Sadarbībā ar vēstniecību, turpināsim meklēt iespējas palīdzēt Ukrainas tautai līdz pat uzvarai, sola Staķis.

Par 300 000 eiro ziedojumu vēl lēmums jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Piešķirt atbalstu Ukrainai paredzēts, noslēdzot ziedojuma līgumus ar "Ziedot.lv" un biedrību "Tev".

Kā vēstīts, arī Ārlietu ministrija gatavo rīkojuma projektu par 200 000 eiro piešķiršanu Ukrainai radīto plūdu seku likvidēšanai, ņemot vērā, ka sprādzienā Kahovkas HES ir daļēji iznīcināta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas