Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Rīgas domes Vides komiteja: Ķīšezera krasta līnijas atjaunošana no ekonomikas un vides viedokļa ir nelietderīga

Ar tiesas spriedumu noteiktā Ķīšezera krasta līnijas atjaunošana no ekonomiskā un vides aizsardzības viedokļa pašreiz būtu nelietderīga nodokļu maksātāju naudas ieguldīšana tiesā uzvarējušās puses ambīciju apmierināšanai, uzskata Rīgas domes deputāti un Mājokļu un vides departamenta amatpersonas.

Kā domes Mājokļu un vides komitejas deputātus šodien informēja departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš (ZZS), pašreiz vēl nav aplēstas konkrētas šo darbu izmaksas, taču esot skaidrs, ka tie būs vairāki simti tūkstošu eiro. Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko pauda, ka šī summa, ierēķinot pētījumus, kas būs nepieciešami pirms darbu sākšanas, dokumentācijas sagatavošanu, būs no pusmiljona līdz miljonam eiro.

Komitejas sēde notika teritorijā, kuru pašvaldībai ar tiesas spriedumu uzdots sakārtot, sniedzot deputātiem iespēju to apsekot. Deputāti bija vienisprātis, ka krasta līnijas atjaunošana pašreiz būtu nelietderīga pašvaldības naudas ieguldīšana, jo būvgruži teritorijā ievesti pirms apmēram 15 gadiem, pašreiz ezera krastā jau izveidojusies ekosistēma, kas būtu jāizposta, veicot nepieciešamos darbus.

Kļaviņš deputātiem skaidroja, ka iepriekš jau veikts pētījums, kas apliecina, ka teritorijā esošais piesārņojums nav ķīmisks, veselībai kaitīgs, bet gan tikai estētisks. Ar šo pētījumu iepazīstināta tiesa, tomēr tas nav mainījis spriedumu.

Deputātu ieskatā būtu lietderīgāk izvest būvgružus no sauszemes teritorijas virsmas, neizārdot piekrastes dziļumus. Pēcāk šo teritoriju izlīdzināt, iekārtojot pludmali ar atrakcijām bērniem. Tomēr šādi darbi nozīmētu, ka netiek izpildīts tiesas spriedums.

"Pēc pirmā ekskavatora mūs tiesā var iesūdzēt, piemēram, bezmugurkaulnieku aizsardzības biedrība. Ir bezatbildīgi tērēt tik lielus līdzekļus, lai apmierinātu vienas puses ambīcijas, kas nav ekonomiski pamatotas, bet gan principiālas," pauda komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR).

Rīgas domes deputāts Valdis Gavars (V) izteica priekšlikumu uzaicināt uz komitejas sēdi pārstāvjus no Mežaparka Attīstības biedrības, kuras prasība par būvgružu izvešanu tiesā apmierināta, lai pārrunātu ar viņiem radušos situāciju. Deputāte Olga Veidiņa (S) sprieda, ka šajā situācijā būtu lietderīgi vērsties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Komiteja vienojās uzdot Mājokļu un vides departamentam izpētīt Ķīšezera piekrasti, lai noteiktu paredzamo sakārtošanas darbu ietekmi uz vidi - floru un faunu, kā arī izstrādāt šo darbu tāmes. Sagatavoto informāciju plānots vērtēt kādā no turpmākām komitejas sēdēm, uz to uzaicinot arī Mežaparka Attīstības biedrības un Valsts vides dienesta pārstāvjus.

Kā ziņots, ir stājies spēkā Administratīvās apgabaltiesas spriedums, ar kuru apmierināts Mežaparka Attīstības biedrības pieteikums par pienākuma uzlikšanu Rīgas domei izvest būvgružus no Rīgas domei piederošās teritorijas iepretim Ezermalas ielai 20 B un atjaunot Ķīšezera krasta līniju, kāda tā bija pirms prettiesiskās būvgružu izbēršanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas