Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas HES ūdenskrātuvē šonedēļ pazeminās ūdenslīmeni

AS Latvenergo Rīgas HES ūdenskrātuvē no šodienas līdz 9.jūlijam būs pazemināts ūdenslīmenis hidrotehnisko būvju apsekošanai, informēja Latvenergo pārstāvji.

Ūdenslīmeni pazeminās un noturēs augstuma atzīmju robežās no 16,25 līdz 16,45 metriem Latvijas augstuma sistēmā (LAS), nodrošinot projektam "Rīgas HES ūdens pārgāznes balstu virsmu no augšas bjefa puses atjaunošanas būvprojekta izstrāde" nepieciešamo mainīgās ūdens līmeņa zonas apsekošanu.

Norādītajā līmeņa pazemināšanas periodā iekļautas arī tās dienas, kas nepieciešamas, lai ūdenskrātuves līmeni pazeminātu līdz paredzētajai atzīmei, un ūdenskrātuves līmeņa paaugstināšanai līdz normālam darba režīma līmenim. Ūdens līmeņa pazemināšana notiks pakāpeniski, ievērojot pieļaujamo ūdens līmeņa pazemināšanas ātrumu, kas nepārsniedz 0,3 metrus stundā līdz atzīmei 17,15 metri LAS, un 0,2 metri stundā, zem atzīmes 17,15 metri LAS, bet līmeņa pazemināšanas ātrums diennaktī nepārsniegs 0,75 metrus.

"Latvenergo" darbības, kas saistītas ar HES ūdenskrātuvju līmeņa pazemināšanu un noturēšanu, norit normatīvajos aktos noteiktā kārtībā un saskaņā ar nepieciešamiem iestāžu saskaņojumiem. Šogad 8.martā ir saņemts Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes saskaņojums "Par ūdens līmeņa pazemināšanas saskaņošanu Rīgas HES ūdenskrātuvē", kā arī informētas Salaspils, Ogres un Ķekavas novadu pašvaldības.

Daugavas HES ir stratēģiskas nozīmes būves ar neaizstājamu nozīmi valstij un sabiedrībai un pret tām ekspluatācijas gaitā jāizturas ar vislielāko atbildību. Rūpējoties par Daugavas hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu, "Latvenergo" 2023.gada vasaras sezonā īstenos būvju atjaunošanas un uzturēšanas darbus Pļaviņu HES un Rīgas HES, pazeminot ūdenslīmeni zem ikdienā ierastā uzstādinājuma.

Jau ziņots, ka Pļaviņu HES remontdarbi ar ūdens līmeņa pazemināšanu notiks vasaras otrajā pusē. No 14.augusta līdz 29.septembrim remontdarbu veikšanai Pļaviņu HES plānota ūdenslīmeņa pazemināšana un noturēšana no atzīmes 68,5 metri līdz 69,14 metri LAS.

Ūdenslīmeņa pazeminājuma periodi izvēlēti, labākajā veidā salāgojot sabiedrības un koncerna intereses, jo hidrotehnisko būvju atjaunošanas un apsekošanas darbus viskvalitatīvāk var veikt laikā starp pavasara paliem un rudens lietavām, kad Daugavā pietece un ūdens līmenis ir viszemākais.

"Latvenergo" aicina Daugavas HES ietekmes zonā esošās pašvaldības informēt iedzīvotājus un uzņēmumus par ūdens līmeņa pazemināšanu Rīgas HES ūdenskrātuvēs atjaunošanas darbu veikšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas