Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas līcī uz tankkuģa ar vairāk nekā 7000 tonnām dīzeļdegvielas izcēlies ugunsgrēks

Rīgas jūras līcī atrodas tankkuģis Zircon, uz kura ir izcēlies ugunsgrēks un nepieciešama palīdzība. Uz kuģa atrodas vairāk nekā 7000 tonnas dīzeļdegvielas, aģentūru LETA informēja Krasta apsardzes dienestā, vēsta Krasta apsardzes dienests.

Informāciju par negadījumu Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma plkst.10:52. Turp devās krasta apsardzes kuģis KA-09 Klints un Gaisa spēku Atbalsta bāzes helikopters MI-17, lai novērotu ugunsgrēku un nepieciešamības gadījumā evakuētu cilvēkus.

Vienlaikus MRCC Rīga pieprasīja Rīgas brīvostas flotei uz notikuma vietu nosūtīt velkoni, uz kura tiks izvietotas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības ugunsdzēšanas atbalsta sniegšanai.

Internetā pieejamā kuģu tiešsaistes karte liecina, ka kuģis Zircon būvēts 1993.gadā, peld zem Latvijas karoga un mājas osta tam ir Rīga. Kuģis pašlaik atrodas iepretī Bērzciemam un Engurei.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA pagaidām informāciju par nosūtītajiem spēkiem nesniedza, jo šajā gadījumā to drīkst darīt Krasta apsardzes dienests.

Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita aģentūrai LETA pastāstīja, ka Rīgas brīvostas flotes velkonis ir devies ceļā, taču šobrīd nav pieprasīta 17 cilvēku lielās apkalpes evakuācija un arī cietušo nav. Lai arī uz kuģa atrodas vairāk nekā 7000 tonnas dīzeļdegvielas un naftas produktu pārpalikumu, naftas noplūdes draudi šobrīd nepastāv.

Ugunsgrēks izcēlies kuģa mašīntelpā un ar tā dzēšanu nodarbojas apkalpes locekļi.

Lai arī naftas noplūde nav notikusi, ir sasaukta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra komiteja, kurā darbojas Jūras spēku flotiles, Valsts vides dienesta, Latvijas Jūras Administrācijas, Rīgas brīvostas, Satiksmes ministrijas un Valsts Vides dienesta pārstāvji. Komiteja tiek informēta par aktuālo situāciju un darbojas kā sava veida koordinācijas centrs. Komitejas sasaukšana nepieciešama, lai lemtu kā rīkoties, ja būs draudi par naftas noplūdi.

(ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.)

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Kremļa spalvainā......?
oskars
o
sasaukta komiteja , kura lems ka dzest ugunsgreku ? Bez viniem neviens nesajedz ka to darit ? Baigais profesionalisms !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas