Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Lielajā ģildē sola dziedināt vēzi

Evaņģēlija kristiešu draudze Dieva valstība uz dziedināšanu Rīgas Lielajā ģildē gatavoties sāka ļoti laicīgi. Pirmās reklāmas sabiedrību sasniedza teju divus mēnešus pirms paša pasākuma. Bukletos tika atklāta neticama dziedināšanās pieredze un solīta svētā eļļa no Jeruzalemes, kurai ir spēcīgas dziedinošas spējas. Fakts, ka šāds pasākums notiek klasikas šūpulī Lielajā ģildē, par to radīja zināmas pārdomas. Labu laiku pirms dziedināšanas seansa ap ģildi bija sapulcējušies draudzes pārstāvji, aicinot iekšā arī garāmgājējus.

Arī Diena bez problēmām iekļūst iekšā. Telpās valda spēcīgu smaržu aromāti. Zālē un balkonā sēdvietas aizpildītas vēl pirms sākuma. Jautāju kādai no draudzes Palīdzības centra pārstāvēm, vai šo pasākumu neorganizē sekta. "Nē, ko jūs. Mēs esam kristiešu draudze," viņa atbild.

Uz skatuves tiek atskaņots video, kur kāda sieviete stāsta, ka Dieva valstības Palīdzības centra mācītāji viņu izdziedinājuši no vēža ceturtajā stadijā. Pēc video iestājas īss klusums. Uz skatuves parādās trīs vīrieši mācītāju drēbēs, viens no viņiem ir galvenais runātājs. Skaidrības labad jāpiebilst, ka lielāko daļu viņš tomēr kliedz. Vēlāk noskaidroju, ka šo mācītāju sauc Vitālijs Suhovs. "Šodien ir lēmuma diena. Mēs atrodamies vēsturiskā vietā, un šodien jūs mainīsiet savu dzīves virzienu. Šī ir brīnumu, dziedināšanās, atbrīvošanās diena. Jūs atbrīvosieties no lāstiem, nobūrumiem un visa pārējā ļaunuma. Āmen!" pacilātā balsī teic mācītājs. Viņš uzaicina runāt trīs sievietes, kuras Palīdzības centrs atsvabinājis pat no gadu desmitiem ilgušās slimības nastas. "Mani sauc Karīna. 20 gadu esmu ticīgā. Staigāju uz baznīcām, lūdzos par sevi, lūdzos par citiem, bet man nekas nepalīdzēja. Biju slima, depresijā, nevarēju pagulēt, sāpēja galva," garo kaišu sarakstu iesāk sieviete. Pagrieziena punkts bijis tad, ka viņa ieradusies Palīdzības centrā. Jau pēc mēneša visas kaites sākušas izzust.

Runā arī sieviete, ko jau redzējām video. Viņu sauc Valentīna. "Man bija smaga slimība - vēzis ceturtajā stadijā ar metastāzēm. Uz šejieni atnācu ļoti smagā stāvoklī. Lai veiktu operāciju, bija ļoti ilgi jāgaida, tas bija garš process. Šeit, centrā, mēs lūdzāmies, manī bija miers. Es vienkārši ticēju un uzticējos Dievam," stāsta Valentīna. Paralēli lūgšanām viņa ir ziesta arī ar svēto eļļu. Vēlāk veiktas analīzes, un, redzot to rezultātus, ārsti bijuši izbrīnīti, jo sieviete bijusi vesela.

Suhovs arī uzsver, ka Dieva griba nav, lai cilvēki mokās slimībās. Viņš kliedz: "Pietiks ciest!" Un cilvēki zālē sauc pretī: "Pietiks ciest!" Tam seko nākamais "cēliens". Viņš aicina visus piecelties kājās un aizvērt acis. Vitālijs sāk dziedāt, un viņa sieva spēlē klavieres. Lēnām mācītājs pāriet uz runāšanu, kas mijas ar kliegšanu, lai izskaidrotu Dievam, cik smags veselības stāvoklis ir daudziem klātesošajiem. Paralēli šai kliegšanai abi pārējie mācītāji dodas pie auditorijas, izvēlas atsevišķus cilvēkus un liek rokas viņiem uz galvas, mēģinot pārkliegt Vitāliju. Sajūta patiesi ir baisa. Kulminācijā mācītājs kliedz tik skaļi, ka viņa balss aizsmok. Auditorija reizē ar viņu kliedz: "slimība, vācies prom!" un vēl citas frāzes.

Mācītājs bilst: lai būtu kādi rezultāti, "kaut kas ir arī jāiesēj". Viņš min vairākus citātus no Bībeles, piemēram, "dodiet, un jums taps dots" vai arī "ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu arī jums taps atmērīts". "Un tieši ar šiem vārdiem Jēzus domā ziedojumus. Dodiet savus ziedojums nevis tāpat vien, bet tā, lai Dievs izdarītu neiespējamo jūsu ģimenē. Jūs parādīsiet savu ticību nevis ar vārdiem, bet ar savu rīcību ziedojumu formā," aicina Vitālijs un piebilst, ka visa nauda, kas tiks saņemta, tiks ziedota kalpošanai Dievam. Tad viņš vēlreiz uzsvērti atkārto: "Ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu arī jums taps atmērīts. Ziedojums parāda jūsu attieksmi. Bieži daudzi cilvēki iet uz baznīcu, un ko viņi ziedo? Atlikumu, ko saņēmuši veikalā. Lūk, tāda ir viņu attieksme pret Dievu! Lūk, tāda!" teic mācītājs un atklāj, "lai redzētu šo brīnišķīgo konferenci, ir iztērēti 5000 eiro. Tā visa ir ziedojumu nauda."

Visi steidz ziedot naudu. Es to nedaru un jūtu greizus skatienus. Paralēli tam ir iespēja nodot uzrakstītus aizlūgumus. Tie tiek novietoti pie krusta, un visi trīs mācītāji veic lūgšanas rituālu. Visi jau pieraduši pie kliegšanas, jaunums gan ir tas, ka lūgšanā pirmo reizi uz mirkli izskan arī latviešu valoda.

Pēc brīža klāt ir arī ilgi gaidītā Jeruzalemes svētās eļļas dalīšana. Vitālijs pirms tam sniedz pamācību, kā eļļu lietot. Varot ne tikai pievienot ēdienam, bet arī apsmērēt ķermeņa sāpošās vietas, kā arī lietas, kas dzīvē ir ļoti svarīgas, arī darba instrumentus. Pēc garšas gan svētā eļļa ir tieši tāda pati kā nerafinētā olīveļļa. 

Visu žurnālistes Aļonas Zanderes rakstu Ģildē sola dziedināt vēzi lasiet pirmdienas, 28.septembra, laikrakstā Diena!

Top komentāri

Aita
A
Un ko domā kultūras ministre Dace Melbārde? Kā ir iespējams vienā no centrālajām Latvijas kultūras iestādēm rīkot cilvēkus muļķojošus sektantu pasākumus??? Nākamais būs nacionālais teātris, opera, tad "reklāmas laiks" sabiedriskajā TV, kas netiks nosaukts par reklāmu? ??
Jānis
J
Jā, patiešām brīnišķīgs pasākums, pēc kura tik daudzi cilvēki stāstīja par to, kā saņēmuši ticību, dziedināšanu un pozitīvu enerģiju. Žēl tikai, ka cilvēki ir tik stulbi un aprobežoti, ka uz visu spēj skatīties ar šaubām un kritiku. Tā vietā, lai par ieeju prasītu naudu, pasākuma organizatori bija padomājuši arī par trūcīgākiem cilvēkiem un tapēc konkrētas ieejas maksas nebija. Bet skopulīgajiem jau katru reizi, kad runa iet par naudu sirds sažņaudzas. Žēl ka neredzam vairāk rakstus par to cik daudz naudas cilvēki atstāj spēļu automātos, kuri ir gandrīz katrā kvartālā, kā arī par to cik daudzi cilvēki ir iztērējuši milzīgas summas, lai ārstētu neārstējamas slimības - maksājot ārstiem par dažādām procedūrām, kuras bieži vien neko daudz nav spējušas palīdzēt. Kāmēr negatīvajiem visi ir zagļi - valdība, baznīcas utt., tikmēr pozitīvie iet uz priekšu un uzvar!!!
Tikle
T
Kad sos religiskis idiotus, sektantus, beidzot, izvietos trakajas majas vai cietumos?? Ka vispar 21. gs. kada no ES valstim var pielaut so sektantu, idiotu, biezi vien sizofreniku, aktivitates atbalstit nopolitiku, sabiedriba ieverojamu cilveku puses??? Es biju loti cerejis un ticejis, ka Latviajs atjaunotaja valsti valsts vara ar siem idiotiem, kretiniem tiks gala un Latvija nodrosinas cilvekiem pieejamu, augsta limena medicinas aprupi, bet ne sarlatanu, idiotu, kretinu visatlautibu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas