Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas ostā top ekskluzīva peldoša sala, kur atradīsies pludmales klubs

Pēc franču kompānijas Smart Island Riviera pasūtījuma uzņēmuma Latitude Yachts ražotnē Rīgas ostā šoruden top ekskluzīvs kuģa projekts - 1700 m2 plaša peldoša sala, kuru nākotnē viesu uzņemšanai plānots noenkurot Francijas Rivjērā netālu no Kannām. Uz peldošās salas atradīsies pludmales klubs ar restorānu, bāru un peldbaseinu, un uz tā vienlaikus varēs uzņemt līdz pat 400 viesiem.

"Kuģis ir unikāls - pirmais tik liels šāda veida projekts pasaulē. Plānojam, ka peldošā sala galvenokārt tiks izmantota dažādu pasākumu organizēšanai, bet ikdienā uzņems viesus kā pludmales klubs. Mūsu kompānijai šis ir pirmais projekts, bet nākotnē plānojam uzbūvēt un atvērt vairākas šāda veida peldošas izklaides vietas visā pasaulē. Mūsu mērķis - radīt augsta līmeņa produktu, kurš būtu tehnoloģiski mūsdienīgs, bet vienlaikus klasiski ērts un patīkams mūsu viesiem," saka Smart Island Riviera prezidents Marks Odino.

Aizvadītajā nedēļas nogalē jaunuzbūvētais 41m garā, 31m platā un ap 165 tonnu smagā kuģa korpuss ar peldošā celtņa Maja palīdzību, kas speciāli šim nolūkam Rīgas ostā bija ieradies no Polijas, tika svinīgi nolaists ūdenī.

"Esmu gandarīts, ka Rīgas brīvostā kuģu būvēšanas tradīcijas turpinās, radot augstvērtīgus un ekskluzīvus produktus, kas tiek starptautiski novērtēti, nesot Rīgas ostas vārdu tālu pasaulē," pārliecināts Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

"Augstas pievienotās vērtības uzņēmumu un ražotņu attīstību Rīgas ostas teritorijā redzu arī kā vienu no būtiskiem Rīgas brīvostas attīstības un konkurētspēju stiprinošiem virzieniem," turpina Zeps, vienlaikus atgādinot, ka kvalitatīvs serviss kuģu būves un remonta pakalpojumos ir būtisks faktors arī jebkuras ostas pamatdarbības un funkciju nodrošināšanai.

Šobrīd Latitude Yachts turpinās darbus pie kuģa aprīkošanas - tam tiks uzstādīta virsbūve, ierīkoti visi kuģim nepieciešamie mehānismi un veikta koka apdare. Plānots, ka pavasarī unikālais peldlīdzeklis dosies uz Francijas piekrasti, kur tiks pabeigti interjera darbi un jau šovasar tas tiks atvērts viesu uzņemšanai.

 "Mūsu sadarbība ar Latitude Yachts ir izveidojusies ļoti veiksmīga. Šeit ir lieliska, profesionāla komanda, kas izcili veic savu darbu. Projekts ir unikāls un komplicēts, turklāt zināmu ietekmi uz tā gaitu neapšaubāmi atstāj arī Covid-19 situācija. Taču esmu pārliecināts, ka kopā ar Latitude Yachts mēs tiksim galā ar visiem izaicinājumiem un pabeigsim būvniecību plānotajos termiņos," tā Marks Odino.

Uzņēmums, kas Rīgas ostā strādā ar preču zīmi Latitude Yachts, nodrošina pilnu kuģu un jahtu ražošanas ciklu, sākot no to projektēšanas, līdz ražošanai un aprīkošanas darbiem, kā arī sniedz peldlīdzekļu remonta, modernizācijas un servisa pakalpojumus. Kompānijai ir sava galdniecība, kas ļauj realizēt klientu vēlmes arī jahtu un kuģu interjera izstrādē. Uzņēmuma galvenā ražotne atrodas ostas teritorijā – Sarkandaugavā.

"Viens no veiksmīgiem uzņēmuma darbības virzieniem ir individuālu projektu realizēšana pēc īpašām klientu vēlmēm un prasībām. Mēs esam interesanti ar to, ka mums katrs projekts ir unikāls un praktiski vienā eksemplārā,” uzsver Latitude Yachts projektu vadītājs Kaspars Veidemanis. Pazīstamākais Latitude Yachts projekts ir 2016. gadā tapušās divas ekskluzīvās jahtas – trimarāni. 53 m garās jahtas vēl šobrīd ir lielākie peldlīdzekļi pasaulē, kas pilnībā uzbūvēti no kompozītmateriāliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas