Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīkos bezmaksas nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām

Arī šovasar Latvijas Bērnu fonds plāno organizēt 19 nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām. Bērnu dalība nometnē būs bez maksas, tomēr fonds aicina palīdzēt ar ziedojumiem, portālu Diena.lv informēja fonda pārstāvji.

"Psiholoģiskā situācija daudzās ģimenēs kļuvusi dramatiska, jo nepārtraukta kopā būšana sadzīviskā līmenī ir grūti panesama gan bērniem, viņu vecākiem un vecvecākiem. Bērni ilgstoši nav tikušies ar saviem vienaudžiem, izpalikušas spēles, rotaļas, bieži pat visparastākās pastaigas svaigā gaisā. Nepārtraukti saņemam bērnu un viņu vecāku jautājumus un lūgumus par iespēju bērniem nokļūt šovasar kādā no mūsu rīkotajām nometnēm," stāsta Latvijas Bērnu fonda projektu vadītāja Veronika Butāne.

Pagājušajā vasarā pateicoties ziedojumiem notika 23 šādas nometnes visos Latvijas reģionos. Tajās piedalījās vairāk nekā 600 bērni ar īpašām vajadzībām, arī bērni ar kustību traucējumiem ratiņkrēslos, bērni no audžu ģimenēm, vardarbībā cietušie bērni un bērni no maznodrošinātām ģimenēm.

Nometnēs bērni iegūst jaunus draugus, mācās par sevi rūpēties paši, iemācās daudz iemaņu dažādās pulciņu nodarbībās, ekskursiju un pārgājienu laikā iepazīst skaisto Latvijas dabu, daudz peldas un sauļojas. Latvijas Bērnu fonda nometņu rīkošanas pieredze ir jau 27 gadi.

"Šajā laikā esam pārliecinājušies, ka tieši nometnes šādiem bērniem ir iespēja justies "ne īpaši", bet gan tādiem pat kā visiem pārējiem. Viņus beidzot ievēro ar to ko viņi var, nevis nevar izdarīt. "Īpašais" bērns nometnē ir pavisam "parasts" un tas ļauj viņam izdarīt kaut mazliet, bet tomēr vairāk kā viņš ikdienā var un prot," atzīst nometņu rīkotāji.

Šovasar, sākot ar jūliju, Latvijas Bērnu fonds vēlas noorganizēt 19 nometnes. Katrā nometnē atpūšas vismaz 25 bērni un tās visas ir diennakts nometnes. Ik nometnē ir gan vadītājs, gan mediķis, gan audzinātāji, gan pulciņu vadītājs; specializētajās nometnēs bērniem ar kustību traucējumiem, t.sk. ratiņkrēslos, ir arī masieris un aprūpētājs katram bērnam, kuram ir grūtības pārvietoties, norāda Butāne.

Tāpat nometnes šovasar tiks rīkotas ievērojot Vadlīnijas piesardzības pasākumiem bērnu un nometņu organizētājiem.

Ģimenes bērnus ar īpašām vajadzībām mūsu rīkotajām nometnēm jau šobrīd var pieteikt mājas lapā, aizpildot pieteikuma anketu sadaļā Nometnes.

Latvijas Bērnu fonds atzīst, ka šobrīd ir uzkrāti ziedojumi, lai noorganizētu 13 vasaras bezmaksas nometnes.

"Tādēļ aicinām palīdzēt uzdāvināt sapni par vasaru bērniem ar īpašām vajadzībām – atbalstot vēl 6 nometņu norisi!"

Darbojas ziedojumu tālrunis – 90006484, uz kuru piezvanot, iespējams ziedot 1,42 EUR. Tāpat ziedot iespējams internetā, Latvijas Bērnu fonda mājaslapā, atstājot anonīmu ziedojumu kādā no visā Latvijā izvietotajām ziedojumu kastītēm ar Latvijas Bērnu fonda logo vai veicot pārskaitījumu nodibinājumam Latvijas Bērnu fonds (reģ. nr. 40008018725, a/s SEB BANKA, konta nr. LV42UNLA0002000707402), kā maksājuma mērķi norādot Vasaras nometnes.

Ziedot var arī izmantojot Mobilly aplikāciju. Vienas 10 dienas garas diennakts nometnes 25 bērniem ar īpašām vajadzībām vidējās izmaksas ir 10 000 EUR, savukārt, vienas 7 dienu garas diennakts nometnes 25 vardarbībā cietušajiem bērniem izmaksas ir apmēram 7 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas