Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rinkēvičs: Hibrīdais apdraudējums prasa integrētu pieeju, tāpēc ES un NATO ir jāsadarbojas

Pirmdien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Jaunā Vienotība) Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē, kuras laikā ES ārlietu ministri pārrunāja jautājumu, kas skar cīņu ar dezinformāciju. Rinkēvičs pauda atbalstu 2018. gada 5. decembrī publiskotajam Eiropas Komisijas un ES augstās pārstāves kopīgajam paziņojumam Rīcības plāns cīņai ar dezinformāciju, kas noteic praktiskus soļus šī plāna īstenošanai visā ES.

Plāns paredz četrus darbības virzienus: uzlabot ES institūciju spēju atpazīt, analizēt un atmaskot dezinformāciju; veicināt koordinētu un vienotu reakciju uz dezinformāciju; mudināt privāto sektoru, t. sk. IT kompānijas un sociālās platformas, cīnīties pret dezinformāciju; veicināt sabiedrību izpratni un noturību pret dezinformāciju, t. sk. atbalstot analīzi un pētniecību. 

Ministrs vērsa uzmanību, ka hibrīdais apdraudējums prasa integrētu pieeju, tāpēc ES un NATO ir jāstrādā kopā. Šim nolūkam ir cieši jāsadarbojas NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram Rīgā ar Eiropas Izcilības centru cīņai ar hibrīdo apdraudējumu Helsinkos.

Latvijas ārlietu ministrs pauda stingru atbalstu ES Austrumu Stratēģiskās komunikācijas operatīvās grupas darbam, kas pašlaik strādā vairākos virzienos, proti, informē par prokremlisko dezinformāciju pret ES un veic tās atspēkošana, kā arī atbalsta Austrumu partnerības valstu mediju vides stiprināšanu. 

Tāpat ministri pārrunāja arī ES un Arābu valstu līgas sadarbību, un notika diskusija par ES attiecībām ar Dienvidaustrumāzijas valstu asociāciju (ASEAN), gatavojoties ES-ASEAN valstu ārlietu ministru sanāksmei, kura notika pēc padomes sanāksmes.

ES-ASEAN sanāksmē apsprieda reģionālo drošību Āzijā un Eiropas kaimiņu reģionos, kā arī diskutēja par tādiem globāliem izaicinājumiem kā klimata pārmaiņas, starptautiskais terorisms, jūras drošība un kiberdrošība.

Top komentāri

bet
b
Gandrīz visas ES valstis ir vienlaikus arī NATO valstis. Līdz ar to, pareizāk būtu runāt nevis par ES un NATO sadarbību, bet gan NATO sadarbību ar Zviedriju, Somiju un Austriju.
Priecīgs Paskaidrojums
P
Tauta dzied un loca mēli, Rinkēvičs p''rž un loca pakaļu. Tā nav dezinformācija, tā ir tautas dziema.
Kārklu vācietis
K
Tāpat,kā ķēves un ēzeļa mīlas auglis ir mūlis,starpsugu HIBRĪDS,kurš vienmēr ir neauglīgs,tā vienīgais,kurš Latvijā ir hibrīdapdraudējums - Rinkēvičs Paradnieka jaundibināmam kantorim ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas