Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rinkēvičs: Latvija nenobijās no četru valstu aicinājuma ES atbildēt Krievijas propagandai

Latvija nenobijās no četru valstu aicinājuma Eiropas Savienībai (ES) sniegt atbildi Krievijas propagandai, šodien pēc slēgtās Saeimas Ārlietu komisijas sēdes žurnālistiem sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Jautāts par iemesliem, kādēļ Latvija nepievienojās Igaunijas, Lietuvas, Dānijas un Lielbritānijas aicinājumam ES atbildēt Krievijas propagandai, Rinkēvičs norādīja, ka Latvija savas prezidentūras ES Padomē laikā "virzīs idejas šajos dokumentos".

"Mūsu viedokļi ar šīm četrām valstīm, protams, sakrīt. Prezidentūra, ja tā vēlās, var īstenot idejas un organizēt tālāku darbu dažāda veida formātos, un censties, lai šīs idejas materializējas konkrētos lēmumos un konkrētās problēmās. Tas nav stāsts, ka Latvija no kaut kā nobijās un valstij nebūs viedokļa visu prezidentūras laiku," uzsvēra Rinkēvičs.

"Var jau parakstīt jebko jebkādā statusā, tikai ir jāsaprot, ka iespējas šo vai citus jautājumus sešu mēnešu laikā virzīt ir stipri ierobežotas," atzina ministrs.

Taujāts par Latvijas piedāvātajiem labojumiem minētajam aicinājumam, Rinkēvičs norādīja, ka runa bija par formulējumu precizēšanu.

"Tās bija straujas konsultācijas. Viens no mūsu priekšlikumiem bija telekanāls, bet mūsu idejas pilnībā saskanēja par audiovizuālo pakalpojumu tirgus regulas pārskatīšanu, zinot, kā daži kanāli tiek iekšā," viņš sacīja.

Ministrs gan noliedza iespēju, ka Latvija būtu pievienojusies aicinājumam, ja konsultācijām tiktu dots lielāks termiņš.

"Kolēģi, kas gatavoja šo dokumentu parakstīšanai no citām valstīm, apjauta, ka šis ceļš mums ir koordinējams citā veidā," viņš sacīja.

Kā ziņots, Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums iepriekš norādīja, ka Latvija aicinājumam piedāvājusi savus labojumus un priekšlikumus, taču "autori lietuvieši deva ļoti īsu saskaņošanas laiku, burtiski pāris dienas", piebilstot, ka Latvija uz šādām "lietām skatās, lai tās būtu ļoti konstruktīvas un līdzsvarotas".

"Viņi nepaspēja visus mūsu piedāvājumus saskaņot," sacīja Eihenbaums, atzīstot, ka arī citas valstis izteica līdzīgus labojumus un beigās neparakstīja minēto aicinājumu. Ministrijas preses sekretārs-vēstnieks norādīja, ka starptautiskus dokumentus šādi saskaņot ir teju neiespējami.

Vaicāts, vai pastāv iespēja, ka Latvija aicinājumam pievienosies vēlāk, Eihenbaums norādīja, ka tas, visticamāk, nav iespējams. "Taču aicinājumu mēs atbalstām," piebilda Eihenbaums.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas