Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rinkēvičs sabiedroto karavīriem: Jūsu darbs nodrošina NATO lēmumu īstenošanu alianses Austrumu flangā

Latvijas sabiedroto valstu karavīri nodrošina alianses pieņemto lēmumu īstenošanu NATO Austrumu flangā, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, pateicoties karavīriem par darbu.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs šodien apmeklēja Ādažu militāro bāzi, kur tikās ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadību un karavīriem.

Vizītes laikā Valsts prezidents tikās ar NBS komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, NBS Sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Oskaru Kudli un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandieri pulkvežleitnantu Deniju Vinsentu. Kritušo karavīru piemiņas vietā Valsts prezidents ar klusuma brīdi godināja karavīrus, kuri, pildot kaujas uzdevumus, ziedojuši savas dzīvības.

Valsts prezidents tika iepazīstināts ar Ādažu militārās bāzes un sporta centra darbību, kā arī apmeklēja kaujas atbalsta un nodrošinājuma centru.

Rinkēvičs tikās ar jaunākās Ādažu militārajā bāzē izvietotās vienības daudznacionālo divīzijas "Ziemeļi" komandieri ģenerālmajori Jeti Albinusu. Valsts prezidents patiecās par Dānijas ieguldījumu divīzijas štāba izveidošanā un tā kaujas gatavības sasniegšanā. Valsts prezidents vizītes laikā arī sveica Spānijas karavīrus Spānijas valsts svētkos, kas tiek svinēti 12.oktobrī.

"Vēlos katram pateikties par jūsu dienestu Latvijā, kā arī jūsu valstīm par ieguldījumu Latvijas un Baltijas valstu reģiona drošības stiprināšanā. Latvijas sabiedrība jūsu klātbūtni augstu novērtē, jo īpaši sekojot ziņām no Ukrainas un nu jau arī no Izraēlas," sacīja Valsts prezidents, tiekoties ar Latvijas sabiedro valstu karavīriem.

Valsts prezidents arī tikās un uzklausīja pirmā valsts aizsardzības dienesta iesaukuma karavīru atziņas par dienestu gaitu.

"Jūs esat pirmie atjaunotā valsts aizsardzības dienesta karavīri, kuri rāda piemēru visiem un arī nākamajiem karavīriem. Jūsu pieredze un atziņas ir ļoti noderīgas, lai padarītu šo dienestu par jauniešiem saistošu un Latvijas aizsardzībai atbilstošu. Paldies par jūs atsaucību un apņēmību iesaistīties mūsu valsts aizsardzības un drošības stiprināšanā," tikšanās laikā uzsvēra Valsts prezidents.

Tāpat Valsts prezidentam bija iespēja novērtēt līdz šim izbūvēto bāzes infrastruktūru, kas nodrošina atbilstošas dzīvošanas un mācību iespējas aizsardzības spēju pilnveidošanai.

Kritušo karavīru piemiņas vietu Ādažu bāzē atklāja 2016.gada 11.novembrī, godinot NBS karavīrus, kuri, pildot kaujas uzdevumus, ziedojuši savas dzīvības. Piemineklis izveidots par ziedojumiem. Mūsdienu militārajos konfliktos bruņotie spēki ir zaudējuši septiņus savus dienesta biedrus - Viestura ordeņa lielkrusta kavalierus virsleitnantu Olafu Baumani, seržantu Voldemāru Anševicu, kaprāli Dāvi Baltābolu un dižkareivjus Vitāliju Vasiļjevu, Edgaru Ozoliņu, Andreju Merkuševu un Gintu Bleiju.

Ādažu militārā bāze ir NATO valstu karavīru lielākā klātbūtnes vieta Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas