Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rinkēvičs sola visu nepieciešamo atbalstu žurnālista Grestes attaisnošanai

Latvija turpinās sniegt visu nepieciešamo atbalstu latviešu izcelsmes žurnālista Pētera Grestes attaisnošanai, svētdien paziņojis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Viņš Pasaules preses brīvības dienas laikā ticies ar Austrālijas žurnālistu Gresti un viņa vecākiem Juri un Luīzi Grestēm, lai pateiktos par viņa ieguldījumu vārda un mediju brīvības stiprināšanā pasaulē, pievēršot uzmanību žurnālistu apdraudētībai. Rinkēvičs norādīja, ka "ar misijas apziņu sniedzām ieguldījumu Pētera Grestes atbrīvošanā no ieslodzījuma Ēģiptē" un solīja turpmāku koordināciju ar Austrālijas valdību un Eiropas Savienības augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Federiku Mogerīni, lai sniegtu atbalstu pilnīgai Al-Jazeera žurnālistu Grestes un viņa kolēģu Kanādas un Ēģiptes pilsoņa Muhameda Fahmī (Muhamed Fahmy) un Ēģiptes pilsoņa Muhameda Bahera (Muhamed Baher) attaisnošanai.

Tikšanās laikā Greste pauda pateicību par sniegto atbalstu viņa atbrīvošanai no apcietinājuma, vienlaikus akcentējot Latvijas un Austrālijas labo sadarbību jautājumā par tiesvedības izbeigšanu un žurnālistu attaisnošanu, ņemot vērā, ka pret žurnālistiem uzsāktā tiesvedība turpinās neklātienē. Savukārt Grestes vecāki Juris un Luīze pauda pateicību Latvijas un Austrālijas valdībām, īpaši uzverot Latvijas un Austrālijas vēstnieku Ēģiptē Ivetas Šulcas un Ralfa Kinga (Ralph King) ieguldījumu atbalsta sniegšanā Grestem tiesvedības laikā.

Greste kopā ar kolēģiem no Al-Jazeera tika arestēti Kairā 2013. gada 29. decembrī. Viņi tika apsūdzēti par nepatiesas informācijas pārraidīšanu, tādējādi atbalstot Ēģiptes teroristu organizāciju sarakstā iekļauto Musulmaņu brālību. Šī gada 1. februārī Greste tika atbrīvots no apcietinājuma un atgriezās Austrālijā pēc 400 nebrīves dienām. Tiesvedība pret Gresti un viņa kolēģiem turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas