Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Robežsargi 10 ārzemniekiem lieguši ieceļošanu Latvijā

Aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes darbinieki par dažādiem pārkāpumiem 10 ārzemniekiem lieguši ieceļošanu Latvijā, aģentūru LETA informēja robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Kopumā 1.septembrī robežsargi uz valsts ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējuši 30 likumpārkāpējus.

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Kirgizstānas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs.

Savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta pieciem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam.

Arī lidostas Rīga robežkontroles punktā tika konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārsniedzis bezvīzu režīma noteikto uzturēšanās laiku, kā rezultātā saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām - diviem Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Tikmēr par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā robežsargi saukušas pie administratīvās atbildības 11 personas - divus Igaunijas, divus Krievijas, vienu Latvijas, vienu Moldovas, vienu Francijas, vienu Ukrainas, vienu Uzbekistānas, vienu Izraēlas un vienu Baltkrievijas pilsoni.

Top komentāri

Neslāvs
N
Jāievieš 30-40 EUR nodeva par ES ārējās robežas šķērsošanu abos virzienos neatkarīgi no valsts piederības un šķērsošanas punkta . Būs laba nauda un tirliņi neskraidīs ar kontrabandu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas