Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Robežsargi, pārbaudot jahtu, atklāj virkni pārkāpumu

Šā gada 7.jūlijā Valsts robežsardzes kuģa Valpas apkalpe Rīgas jūras līcī patrulēšanas laikā veica jahtas Kursa, kas atgriezās no Roņu salas, atpazīšanu un identificēšanu. Apskates rezultātā tika konstatēti vairāki pārkāpumi attiecībā uz jahtas aprīkojumu ar glābšanas līdzekļiem un to sertificēšanu, portālu Diena.lv informēja Valsts robežsardzes Jevgēnija Pozņaka.

Jahtas identificēšana un pavadīšana uz Rīgas ostu tika veikta sadarbībā ar NBS Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru (MRCC) pēc VRS Ventspils pārvaldes Jūras Operāciju Koordinācijas Centra uzdevuma, jo minētā jahta 5. jūlijā izgāja no Rīgas ostas kopā ar jahtu Allegra, nenoziņojot par to NBS Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram (MRCC) noteiktajā kārtība.

Pēc jahtas pavadīšanas uz Bolderājas centrālo jahtu kluba piestātni robežsargi veica jahtas Kursa apskati un sastādīja atpūtas kuģa apskates protokols. Apskates rezultātā tika konstatēti vairāki pārkāpumi attiecībā uz jahtas aprīkojumu ar glābšanas līdzekļiem un to sertificēšanu. Līdz ar to pārkāpti MK noteikumu Nr.158 Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos vairāki punkti.

Valsts robežsardze vērš jahtu īpašnieku un vadītāju uzmanību - lai neapdraudētu cilvēku dzīvību, pirms iziešanas jūrā kuģošanas līdzekļiem jābūt sakārtotiem un nokomplektētiem ar nepieciešamo aprīkojumu, kā arī, izejot jūrā, jāievēro kuģošanas drošību reglamentējošie normatīvie akti, ieskaitot ziņošanu noteiktā kārtībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas