Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rosļikovs neatstāj Rīgas attīstības komitejas vadītāja amatu

Ar Rīgas domes valdošās koalīcijas deputātu atbalstu Aleksejs Rosļikovs (S) šodien saglabāja Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatu. Pēc opozīcijas partiju ierosinājuma komitejas deputāti šovakar ārkārtas sēdē sprieda par komitejas vadītāja atbrīvošanu no amata.

Kā ziņotājs šajā jautājumā bija deputāts Olafs Pulks (V), kura skatījumā cilvēks, kurš ir iesaistīts kriminālprocesā par nacionālā un etniskā naida kurināšanu, nevar vadīt Pilsētas attīstības komiteju. "Tur ir jābūt nulles tolerancei, lai šādu situāciju turpinātu. Notikušais ir iedragājis Rosļikova, komitejas un visas domes reputāciju," paziņoja Pulks.

Uz sēdi ieradies bija arī pats Rosļikovs, kurš uzsvēra, ka pret viņu neesot ierosināts nekāds kriminālprocess un neesot piemērots aizliegums veikt darba pienākumus, tādējādi viņš var pilnvērtīgi turpināt vadīt komiteju.

Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks (S) Pulkam prasīja, vai viņam ir informācija, kā tieši Rosļikovs iesaistīts konkrētajā kriminālprocesā. Tāpat vicemērs prasīja, kādēļ opozīcija nerosināja viņa atstādināšanu brīdi, kad pēc komandējuma Maskavā viņu pārmeklējuši drošības dienestu darbinieki.

Pulks atbildēja, ka viņš nav dzirdējis, ka Baraņņiks būtu iesaistīts kādā krimināllietā, tādēļ arī šāds rosinājums nav bijis. Tāpat viņš sacīja, ka Rosļikova atstādināšanai ir pietiekami ar veiktajām kratīšanām un sīkāka informācija par procesu neesot nepieciešama.

Deputāte Irina Vinnika (GKR) prasīja, vai liecinieka statuss ir nosodāms un vai liecību došana nav katra pilsoņa pienākums. Pulks ironizēja, norādot, ka nezina daudzus lieciniekus, kuriem veiktu pārmeklēšanu dzīves vietā.

Savukārt deputāts Oskars Putniņš opozīcijas kolēģim norādīja, ka sēde sasaukta pirms kļuvis zināms, ka Rosļikovam piemērots liecinieka statuss. "Vai zinot šo informāciju ātrāk, jūs būtu rosinājuši sēdes sasaukšanu," taujāja Putniņš. Pulks nenoliedza, ka, ja šāda informācija būtu saņemta savlaicīgi, opozicionāri atkārtoti spriestu, vai sasaukt sēdi.

Latvijas attīstībai frakcijas vadītājs Viesturs Zeps aicināja koalīcijas kolēģus atbalstīt Rosļikova atstādināšanu vismaz uz izmeklēšanas laiku, norādot, ka liecinieka statuss "ātri var kļūt par aizdomās turamā statusu". "VDD neveic kratīšanas tāpēc, ka viņiem nav ko darīt. Notikušais ir liels reputācijas risks un iedzīvotāji vairs nespēj saprast, kā vienā institūcijā var būt tik daudz cilvēku, pie kuriem veic kratīšanas," sacīja Zeps, aicinot Rosļikovu atkāpties vismaz īsla

Rosļikovs stāstīja, ka šodien viņam bijusi "solīda saruna" ar Valsts drošības dienesta (VDD) darbiniekiem. "VDD pārstāvjiem bija jautājumi, uz kuriem es sniedzu atbildes. Taču jāsaprot, ka politiķa profesija vienmēr būs saistīta ar paaugstinātu interesi no tiesībsargājošo struktūru puses," sacīja politiķis.

Neraugoties uz opozīcijas argumentiem, koalīcija nobalsoja par to, lai Rosļikovs paliktu amatā.

Kā ziņots, Rosļikova kabinetā trešdien tika veikta kratīšana VDD sāktā kriminālprocesā par nacionālā, rasu un etniskā naida izraisīšanu.

Aģentūra LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VDD veiktās darbības saistītas ar šī gada februārī izplatītajām skrejlapām, uz kurām pausts aicinājums ierasties uz partijas Saskaņa atbalsta mītiņu. Sociālajos tīklos toreiz izplatītās fotogrāfijas liecina, ka Bolderājā iedzīvotājiem tika izplatītas lapiņas, kurās redzams nu jau atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) ietērpts koncentrācijas nometņu ieslodzītā drānās. Viņu sagrābuši nacistiskās Vācijas formastērpos ģērbti karavīri uz kuru ķiverēm kāškrusta vietā attēlots logo, kas ir līdzīgs nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK logo. Ušakovam kaklā uzkārts plakāts ar uzrakstu: "Tāpēc, ka krievs".

pievienota 4.-7. rindkopa 

Top komentāri

Baltu dūre
B
Varbūt specvienības puiši tomēr palūgs to atstāt ?...
kārtēja seriāla sērija
k
Ušakbaba un 40 laupītāji.
Manuprāt
M
Uz bažām par Rīgas Domes reputāciju, gan nevajadzēja atsaukties. Par to jau parūpējušies gan Ušakovs, gan Ameriks, gan visi pārējie opozicionāri un pozicionāri. VISI !!! Tajā skaitā arī Vemjotības un "nacionāļu" domnieki, kuriem, kā Brokai, piemēram aizbāza muti ar ienesīgu amatu Brīvostā. Viens korumpantu un shēmotāju midzenis. Tur pat tagad 95 % no visiem shēmo. Ja ne visi 100 %. Bet Rosļikovs ir šīs kopējās opozicionāru un koalīcijas cirka izrādes aktieris. Un tikai. Lai tautu nomierinātu, ka tur, tajā čūsku midzenī, kaut kas mainās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas