Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Rungainis: BAS nav nojēgas, ar ko valdība runā par jaunas lidsabiedrības izveidi

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") privātajam akcionāram "Baltijas Aviācijas sistēmas" (SAS) nav nojēgas, ar ko valdība runā par jaunas lidsabiedrības izveidi, biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra valdības piesaistītā finanšu konsultanta partneris un padomes loceklis Ģirts Rungainis.

Viņš norādīja, ka nekādi plašāki komentāri par BAS izplatītajiem paziņojumiem netiks sniegti, jo tas nav valsts interesēs.

"Notiek sarunu process starp diviem akcionāriem, un "Prudentia" pārstāv vienu no pusēm. Tāpēc radīt priekšrocības otrai pusei, atklājot, ar ko valdība runā vai nerunā, nav valsts interesēs. Punkts!" uz jautājumu, kā iniciatīva bijusi sākt sarunas par jaunas aviokompānijas izveidi, atbildēja Rungainis.

Jau vēstīts, ka BAS valdes locekle Inga Piterniece biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka Latvijas valdības partneris jaunās lidsabiedrības izveidē ir Somijas kompānija "Finnair", kas patlaban ir viens no "airBaltic" lielākajiem konkurentiem.

Pēc viņas teiktā, ar valdības palīdzību "Finnair" varēs atbrīvoties no sava lielākā reģiona konkurenta.

Kā ziņots, starp "airBaltic" akcionāriem - valsti un kompānijas prezidentam Bertoltam Flikam daļēji piederošo BAS - ir saspringtas attiecības saistībā ar lidsabiedrības finanšu stāvokli un nepieciešamajiem ieguldījumiem.

Pagājušajā nedēļā Satiksmes ministrija paziņoja, ka BAS piekritis izvirzītajiem nosacījumiem, lai valsts piedalītos "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanā, taču šonedēļ valdība nekādu konkrētu lēmumu nepieņēma. Valdības pārstāvji norādīja, ka visa nepieciešamā informācija no BAS vēl nav saņemta.

Tikmēr "airBaltic" Rīgas rajona tiesā iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu. Tiesa to pagaidām gan atstājusi bez virzības, jo nav saņemti visi nepieciešamie dokumenti.

Valdības nolīgtās finanšu konsultantu kompānijas "Prudentia" vadītājs Kārlis Krastiņš ceturtdien žurnālistus informēja, ka valsts kā akcionārs nopietni apsver iespēju veidot jaunu lidsabiedrību un jau sākusi sarunas ar potenciālajiem investoriem, kas varētu tajā ieguldīt. Savukārt Fliks uzskata, ka konsultanti atrodas pastāvīgā interešu konfliktā un, domājams, "airBaltic" sniegtā komercinformācija tiks izmantota citai konkurējošai aviokompānijai.

Saskaņā ar Krastiņa teikto, "airBaltic" neauditētie dati par laika posmu no 2008.gada 1.janvāra līdz 2011.gada 30.jūnijam uzrāda 95 miljonu latu zaudējumus.

AS "Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un BAS (47,2%). BAS vienādās daļās pieder Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited", kuras patiesā labuma guvējs ir Andrejs Rudeško.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas