Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rungainis: Iespējams, Lattelecom un LMT nemaz nevajag pārdot

Jādomā, vai Latvijai maz nepieciešams pārdot tādas "naudas govis" kā SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons", trešdien notikušajā Nacionālo resursu institūta rīkotajā konferencē "Latvija uz sliekšņa. Iztirgot vai saimniekot?" sacīja investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.Viņš ieteica apdomāt iespēju šīs kompānijas izmantot kā centrus, ap kuriem veidot klasterus informācijas tehnoloģiju (IT), telekomunikāciju, mākslīgā intelekta un citās jomās.

Līdzīgi varētu rīkoties ar AS "Latvenergo", ap kuru varētu izveidot klastera centru, kurā tiktu attīstītas arī zaļās tehnoloģijas.Tāpat Rungainis norādīja, ka uzņēmumi ar pilnīgu vai daļēju valsts kapitālu nav mazāk efektīvi par privātiem uzņēmumiem. Viņš ieteica, pirms pārdot kādus valsts aktīvus, apdomāt, vai gadījumā ap šiem uzņēmumiem nevarētu izveidot klasteri.Viņš uzsvēra, ka neviena valsts nav kļuvusi bagāta, nodarbojoties tikai ar samazinātas atdeves nozarēm, piemēram, lauksaimniecību, kokrūpniecību, mežistrādi un citām primitīvām jomām."Nemitīgi ir jāmeklē nozares, kas sniedz lielāku pievienoto vērtību," skaidroja Rungainis, kā 21.gadsimta perspektīvākās nozares nosaucot dzīvības zinātnes, IT, mākslīgā intelekta un robotikas jomas, kā arī nanotehnoloģijas un to komercializāciju."Tāpat svarīga nozare ir aizsardzība. Mums ir jāatrod veids, kā iesaistīties militārajā industrijā, jo skaidrs, ka karš bija, ir un būs un tas ir rentabls. Latvijai kā NATO valstij tas ir viens no jautājumiem, ko būtu vērts mērķtiecīgi attīstīt un gūt labumu," norādīja investīciju baņķieris."Ja esam aitas un vientieši, turklāt nezinām, kā bagātas valstis ir kļuvušas bagātas, tad tā arī ir mūsu problēma. Neviens mūs no malas nepadarīs bagātus, to varam paveikt, gudri un balansēti lietojot atbilstošu politiku. Brīvā tirgus Dievs mums nepalīdzēs nokļūt pie bagātības," uzsvēra Rungainis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas