Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šā gada budžeta projekts Saeimā jāiesniedz 8.martā

Valdība 2019.gada budžeta projektu Saeimā iesniegs šā gada 8.martā, paredz valdības otrdien apstiprinātais 2019.gada valsts budžeta sagatavošanas grafiks.

Valdības sēdē apstiprināts likumprojekts par vidēja termiņa budžeta ietvara 2019., 2020. un 2021.gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2019.gadam sagatavošanas grafiks.

Paredzēts, ka 5.februārī valdība izskatīs informatīvo ziņojumu par makroekonomiskajiem rādītājiem, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm. Tāpat 5.februārī tiks izskatīts ziņojums par izdevumu pārskatīšanu un par ministriju prioritārajiem pasākumiem.

6.februārī budžeta jautājumi tiks apspriesti valdību un sociālo partneru veidojošajā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē.

Savukārt 8.februāra valdības ārkārtas sēdē paredzētas diskusijas un galīgo lēmumu pieņemšana par likumprojektā "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2019., 2020. un 2021. gadam" un likumprojektā "Par valsts budžetu 2019.gadam" iekļaujamajiem pasākumiem.

Līdz 11.februārim ministrijas aprēķinās un iesniegs Finanšu ministrijai (FM) ministriju maksimāli pieļaujamo valsts budžeta izdevumu kopējo apjomu 2019., 2020. un 2021.gadam.

Līdz 13.februārim FM aprēķinās maksimāli pieļaujamo valsts budžeta izdevumu kopapjomu un nosūtīs ministrijām ministriju maksimāli pieļaujamā valsts budžeta izdevumu kopējā apjoma 2019., 2020. un 2021.gadam aprēķinu.

Savukārt līdz 15.februārim ministrijas sagatavos un iesniegs Ministru kabinetā budžetu pavadošo likumprojektu paketi.

Līdz 19.februārim paredzēts sagatavot un iesniegt Ministru kabinetam apstiprināšanai precizēto vispārējās valdības budžeta plānu, ko 20.februārī paredzēts iesniegt Eiropas Komisijai un Eirogrupai.

Valdības apstiprinātajā grafikā noteikts, ka Ministru kabinets šā gada budžeta projektu apstiprinās 5.martā.

Top komentāri

Sieviešu dienas budžets
S
Kāpēc ne 23.februārī?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas