Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sabijies par pilsonības iespējamu atņemšanu, Beness Aijo sola sūdzēt tiesā Latviju

Nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo, kurš tika izraidīts no Ukrainas un pašlaik atrodas Anglijā, sola sūdzēt tiesā Latvijas valdību, kas "nelikumīgi plāno atņemt pilsonību".

Beness Aijo sola sūdzēt tiesā "fašistisko un etnokrātisko Latvijas valdību", jo uzskata, ka pilsonības atņemšana viņam būtu nelikumīga. Viņš uzsver, ka atņemt pilsonību var tikai gadījumā, ja cilvēks ieguvis citas valsts pilsonību. "Es esmu Latvijas pilsonis un plānoju izmatot savu pasi etnokrātiskās sistēmas politiskajai sagraušanai," raksta Aijo.

Atklātā vēstulē Aijo vērsies pie Latvijas, Lielbritānijas, Krievijas, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO), Eiropas Padomes parlamentārās asamblejas kreisajām organizācijām, kā arī pie Krievijas parlamenta un prezidenta Vladimira Putina, lai informētu par "bezprecedenta gadījumu, kad politisku iemeslu dēļ tiek vajāts krietns cilvēks, pārkāpjot viņa cilvēktiesības", teikts Aijo vēstulē.

"Starptautiskā etnokrātiskā un rusofobā kliķe organizēja pret mani vērstu vajāšanu vienlaicīgi vairākās Eiropas valstīs - Ukrainā un Latvijā. Es tiku nelikumīgi izsūtīts no Ukrainas, turklāt Ukrainas faišistu huntas nekrietni nomelnots," raksta Aijo un sola pārsūdzēt arī lēmumu par viņa izraidīšanu no valsts, pieprasot kompensācijas par morālo un materiālo kaitējumu.

Kā ziņots, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) ir ierosinājusi pārbaudes lietu par Benesa Aijo iespējamo brīvprātīgo iestāšanās citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā un lūgusi arī pašu Aijo sniegt viedokli par minēto faktu. Pēc dokumentu pārbaudes pārvalde pieņems lēmumu atņemt Aijo Latvijas pilsonību vai izbeigt pārbaudes lietu, ja tajā netiks konstatēti apstākļi, kas varētu būt iemesls Latvijas pilsonības atņemšanai.

Iestāšanās citas valsts militārajos formējumos var būt viens no iemesliem Latvijas pilsonības atņemšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas