Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sadales tīkls brīdina par elektroapgādes traucējumiem

Visu nedēļu un turpmākās dienas, ieskaitot arī brīvdienas, Latvijā būs stipras lietusgāzes, kopā ar krusu, vēja brāzmām un zibeni. Minētie laika apstākļi AS Sadales tīkls elektrotīklā rada postījumus, kas izraisa traucējumus elektroapgādē, par iespējamiem traucējumiem informēja AS Latvenergo pārstāve Ilvija Līvmane.

Kā novērojuši AS Sadales tīkls speciālisti, elektroapgādes traucējumi ir visvairāk saistīti ar lūzušu koku iegāšanos vados, kas atrodas ārpus līniju aizsargjoslu zonām. Lūzušu koku novākšana darbiniekiem prasa papildu laiku, jo tie apgrūtina speciālās tehnikas piekļūšanu postījumu vietām.

Negaisa laikā bojājumus elektroiekārtām nodara arī zibens spērieni, pārtraucot to darbību. Tādējādi daudzviet elektroapgādes atjaunošana, kur ir jānomaina elektroiekārtas, kas var aizņemt vairākas stundas.

Kaut arī AS Sadales tīkls operatīvās izbraukuma brigādes savlaicīgi gatavojas un ņem vērā laika apstākļu prognozes, rēķinoties ar papildus darbu, šādu spēcīgu dabas laikapstākļu iznākums nav prognozējams. Īpaši nelabvēlīgos laika apstākļos, iespējami arī turpmāki elektroapgādes traucējumi, kurus izraisa noprognozējamo laika apstākļu dēļ bojātās elektrolīnijas.

Katru dienu bojājumu novēršanā AS Sadales tīkls visos reģionos kopā strādā 308 brigādes kopā 642 elektromontieri. Ja negaisi turpināsies, tad brigādes turpinās darbu arī brīvdienās. Ātrākai postījumu novēršanai tiek piesaistīti arī darbuzņēmēji.

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka arī ceturtdien un piektdien Latvijā ir gaidāmi spēcīgi negaisi. Stiprās lietusgāzes un vējš var izraisīt koku lūšanu, tādējādi arī radīt elektrolīniju postījumus un pārtraukt elektroapgādi.

Uzņēmums aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari vai zemē redz norautu elektrolīniju vadu, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Latvenergo aicina iedzīvotājus ziņot par bīstamām situācijām klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas