Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Saeima nodod vērtēšanai ieceri par brīvdienu pareizticīgo Ziemassvētkos

Saeimas komisijām būs jāvērtē opozīcijā esošās partijas Saskaņa ik gadu iesniegto priekšlikumu likuma grozījumiem par brīvdienu 7. janvārī, kad pareizticīgie un vecticībnieki atzīmē Ziemassvētkus.

Vairākus gadus šo ieceri Saeimas deputātu vairākums ir noraidījis, nenododot vērtēšanai komisijās, taču šoreiz par to nobalsoja 50 deputāti - no opozīcijā esošās Saskaņas, No sirds Latvijai un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Ilmārs Latkovskis no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), Hosams Abu Meri un Aldis Adamovičs no Vienotības, pret bija 19 deputāti no NA frakcijas, Arturs Kaimiņš no LRA, Atis Lejiņš un Veiko Spolītis no Vienotības un Raimonds Bergmanis no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), bet atturējās 13 deputāti no Vienotības frakcijas un Māris Kučinskis no ZZS.

Likumprojekta iniciators bija deputāts Valērijs Agešins no Saskaņas frakcijas, kurš, kā ik gadu, aicināja kolēģus spert soli pretī lielai sabiedrības daļai, piešķirot brīvdienu pareizticīgo Ziemassvētkos. Likumprojekta anotācijā teikts, ka Latvijā ir ap 400 000 pareizticīgo un vecticībnieku, kuriem līdz šim Ziemassvētki kalendārā nav atzīmēti kā svētku diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas