Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saeimas komisija vērtēs notikušo slimnīcā Ainaži

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija vai tās Sabiedrības veselības apakškomisija skatīs jautājumu par notikušo bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā Ainaži, aģentūrai LETA sacīja Saeimas deputāte un komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS).

Viņa norādīja, ka pirmdien, 5.februārī, politiķe šo jautājumu būs paspējusi pārrunāt ar Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāru Aivaru Lapiņu, kurš ir tehniskā darba darītājs. Savukārt nākamajā dienā Saeimas komisija plānos savus darbus februārim, un tad attiecīgi būs jāizlemj, vai jautājumu par slimnīcu Ainaži skatīt apakškomisijā vai kādā no komisijas sēdēm.

Barča teica, ka pagaidām ļoti grūti pateikt, kas Ainažos īstenībā noticis, turklāt jautājumā, kas visvairāk satrauc sabiedrību, proti, bērnu fiksēšanu, jāvērtē, vai viss ticis atbilstoši dokumentēts, un šo aspektu izvērtēs Veselības inspekcija (VI), piebilda politiķe.

Pēc viņas paustā, redzams, ka slimnīcā ieguldīts liels finansējums un daudzas lietas sakārtotas, tomēr nevar skaidri pateikt, kas tur noticis patlaban.

Kā ziņots, saistībā ar VI un tiesībsarga konstatētajiem pārkāpumiem slimnīcā uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināta slimnīcas valdes locekle Balode. Viņa pati visus pārmetumus noraida.

VM valsts sekretārs Lapiņš sacīja, ka pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju. Viņš norādīja, ka tiek runāts par pārkāpumiem fiksācijas ilgumā un pārtraukumu apmēra.

VI direktore Indra Dreika trešdien preses konferencē skaidroja, ka šie pārkāpumi varētu būt saistīti ar ārstu un medicīnas personāla trūkumu. Savukārt VM valsts sekretāra vietniece Daina Mūrmane-Umbraško teica, ka patlaban darbam slimnīcā Ainaži piesaistīti speciālisti no Rīgas, turklāt ministrija darīs visu savu iespēju robežās, lai slimnīcai piesaistītu nepieciešamo personālu.

Tikmēr tiesībsargs Juris Jansons preses konferencē teica, ka bērni bija piesieti un fiksēti pat vairākas dienas un nedēļas. Pārbaudes gaitā bērni liecināja par piedzīvoto personālo fizisko un emocionālo vardarbību. Jansons pauda, ka bērni stāstījuši, ka par nepaklausību tiek sodīti ar potēm un piesiešanu pie gultas. Tiesībsargs uzskaitīja arī virkni citu konstatētu pārkāpumu.

Ņemot vērā, ka pārbaudē konstatēti arī iespējami krimināla rakstura pārkāpumi, tiesībsargs vērsīsies Ģenerālprokuratūrā.

 

Top komentāri

Jans
J
Kārtējais izbadējušais kraukļu bars.
aa
a
Tiesībsarga benefice, Saeimas komisija. Vēl varbūt uztaisīs Saeimas izmeklēšanas komisiju. Man gan šķiet, ka svarīgāk ir atrast bērnu psihiatrus, kas pēc iespējas ātrāk sāktu strādāt tajā slimnīcā. Citādi visa nauda atkal aizies komisiju darbam un ārstēšanai nepaliks.
Trollis JT
T
Saeimas komisija varētu vērtēt notikušo Saeimā. Es ļoti ceru, ka tauta jūs šoreiz aizslaucīs visus... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas