Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Saeimas sēdi pirmo reizi noturēs vienlaikus astoņās dažādās zālēs

Saeima ceturtdien, 2.aprīlī, plkst.10 pirmo reizi vēsturē uz sēdi sanāks, deputātiem pulcējoties vairākās parlamenta zālēs, aģentūru LETA informēja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Par šo Saeimas sēdes sanākšanu ir vienojies parlamenta Prezidijs. Deputātiem līdz 1.aprīļa plkst.17 plānots nosūtīt detalizētu informāciju par to, kurā zālē viņiem jāpulcējas, kā arī par sēdes tehnisko norisi, norādīja Mūrniece.

Frakciju un pie frakcijām nepiederošo deputātu izvietojums tiks noteikts, ņemot vērā zāļu lielumu un deputātu skaitu. Atsevišķi pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri būs vienojušies ar kādu frakciju, varēs strādāt šai frakcijai ierādītajā telpā. Pārējiem pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem arī būs nodrošināta atsevišķa zāle. 

Vaicāta par atsevišķu opozīcijas deputātu izteiktajām bažām par liela skaita cilvēku pulcēšanos iekštelpās, Mūrniece norādīja, ka deputātu sanākšanai ir izvēlētas Saeimas lielākās zāles, lai parlamentārieši tajās būtu pietiekamā attālumā cits no cita. Paredzēts, ka Saeimas zālēs, kur uz sēdi pulcēsies deputāti, būs pieejami roku dezinficēšanas līdzekļi un nepieciešamības gadījumā arī cimdi, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Paredzēts, ka Saeimas deputāti atbilstoši gaidāmajam iedalījumam sanāks kopā astoņās zālēs, kas izvietotas vairākās parlamenta ēkās. Cita starpā deputāti atbilstoši savai politiskajai piederībai sanāks Saeimas sēžu zālē, Sarkanajā zālē, Viesu zālē, Baltiešu zālē, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas zālē. KPV LV pulcēsies savas frakcijas telpā, jo tā ir pietiekoši liela frakcijas telpa, lai ievērotu savstarpēju distanci, norādīja Mūrniece. Visās minētajās telpās būs nodrošinātas balsošanas un debatēšanas iespējas.

Neraugoties uz to, ka ir ārkārtējā situācija, Saeimai jāturpina darīt savs savs darbs, akcentēja politiķe. Sanākšana vairākās telpās ir pirmais solis uz iespēju strādāt pilnībā attālināti jeb kā e-Saeimai, pauda Mūrniece. 2.aprīlī kopā varētu notikt trīs Saeimas sēdes, lai ārkārtējā situācijā nepieciešamos likumprojektus pieņemtu arī galīgajā lasījumā. 

Vaicāta, vai Saeima ceturtdien lems arī par Saeimas deputāta Jāņa Vitenberga (KPV LV) apstiprināšanu ekonomikas ministra amatā, Mūrniece norādīja, ka pagaidām tas precīzi nav zināms, bet politiķe uz to cer. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka ekonomikas ministrs jāapstiprina pēc iespējas agrāk, ņemot vērā saistībā ar ekonomisko situāciju risināmos jautājumus. Politiķe norādīja, ka Vitenbergs kvalificējas ekonomikas ministra amatam, ņemot vērā arī viņa pieredzi Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatā.

2.aprīļa sēdei interesenti varēs sekot tiešraidē Saeimas mājaslapā. Mūrniece pateicās arī Saeimas par informācijas tehnoloģijām atbildīgajiem darbiniekiem, kuri strādājuši visas brīvdienas, lai nodrošināti gaidāmās sēdes norisi no vairākām telpām.

Kā ziņots, Saeimai plānotajā sēdē paredzēts lemt par valdības saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu virzītām likumprojektu izmaiņām, ārkārtējās situācijas rīkojuma grozījumu atkārtotu apstiprināšanu un deputātes mandāta apstiprināšanu Evai Mārtužai (JKP). Mārtuža deputātes mandātu ieņemtu, jo mūžībā aizgājusi Saeimas deputāte Juta Strīķe. 

Top komentāri

LV vidēji dienā mirst 82 cilvēki
L
Latvijā vidēji dienā mirst 82 cilvēki. Tātad, kopš pandēmijas izsludināšanas visdažādāko iemeslu dēļ pēc vidējiem statistiskajie rādītājiem ir nomiruši vairāk nekā 1500 cilvēki. No dažiem simtiem apzinātajiem C-19 inficētajiem pagaidām nav miris nevien, tomēr 3 ir smagā stāvoklī, turklāt, ne jau paša C-19, bet, galvenokārt, citu vainu dēļ. Līdzīgi kā to katru gadu dara gripa, arī nedaudz agresīvākais C-19 pats par sevi nenogalina, bet nedaudz paātrina dažkārt mokoši ieilgušo aiziešanu. Itālijā vidēji dienā mirst aptuveni 2000 cilvēki. Mēneša laikā - aptuveni 60 tūkstoši. Sestā daļa no tiem ir sasaistīti ar C-19 klātbūtni. Bet kāds ir lielais rezultāts? Ar apzināti radītās apokaliptiskās baiļu pandēmijas palīdzību tiek sagrauta ASV un Eiropas ekonomika, lai pa lēto varētu uzpirkt lielo uzņēmumu akcijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas