Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Saglabāsies zems ūdens līmenis upēs un ezeros

Mazūdens periods upēs un ezeros, kas Latvijā ieildzis jau kopš jūnija, pārskatāmā periodā nebeigsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Zems ūdens līmenis upēs un ezeros, kā arī zems gruntsūdens līmenis ir aptuveni kopš jūnija. Taču to ietekmēja jau pagājusī ziema, kad bija maz sniega un arī pavasarī izpalikušais plūdu periods. Lai gan jūlijs bija nokrišņiem bagāts, tomēr tas nespēja uzlabot situāciju. Pārējos mēnešos kopš jūlija nokrišņu daudzums nebija liels, turklāt oktobrī vispār nokrišņu tikpat kā nav bijis.

Lai ūdens līmenis paaugstinātos, ir nepieciešami ilgstoši nokrišņi, vismaz nedēļas garumā, norāda hidrologi. Tomēr pārskatāmā nākotnē prognozes nav iepriecinošas - nokrišņi varētu būt gaidāmi ap 6. un 7.novembri, tomēr arī tie nebūs ilglaicīgi.

Ja ūdens līmenis būtiski nepaaugstināsies, bet ziema būs ar lielu salu, ūdenstilpes var ātrāk aizsalt un ledus būs biezāks, jo seklāki ūdeņi aizsalst ātrāk - tajos mazāk saglabājas siltums. Savukārt tas var negatīvi ietekmēt zivis - tām zem ledus slāņa var pietrūkt skābekļa.

Jau patlaban zemais ūdens līmenis ietekmē zivju uzvedību, piemēram jūrā mītošās lašveidīgās zivis, kas parasti rudenī dodas uz upēm nārstot, ir kļuvušas krietni kūtrākas un vai nu uzturas jūrā, vai arī upju gultnēs esošajās bedrēs.

Iepriekšējo reizi ieildzis sausums ir bijis 1976., 1996. un 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas