Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saistībā ar Covid-19 izplatību paplašināts īpaši skarto valstu saraksts

No ceturtdienas, 12.marta, ir paplašināts koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 īpaši skarto valstu saraksts, tajā iekļaujot arī Nīderlandi, Lielbritāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Beļģiju, Dāniju, ASV, Grieķiju un Islandi, šodien nolēmusi Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK).

Tas nozīmē, ka īpaši piesardzības pasākumi šobrīd ir attiecināti kopumā uz 20 valstīm - Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, Japānu, Singapūru, Itāliju, Spāniju, Franciju, Vāciju, Austriju, Šveici, Nīderlandi, Lielbritāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Beļģiju, Dāniju, ASV, Grieķiju un Islandi. 

Līdz ar minēto lēmumu analīzes uz Covid-19 tiks veiktas visām personām, kuras būs atgriezušās no iepriekš minētajām valstīm un 14 dienu laikā kopš izbraukšanas no tām būs parādījušies gripai līdzīgi simptomi.  

Šādā gadījumā personai jāzvana 113. Savukārt, ja ir radušies kādi jautājumi saistībā ar Covid-19, iedzīvotāji aicināti zvanīt Slimību profilakses un kontroles speciālistiem (SPKC) uz telefona numuru 67387661.

Arī ģimenes ārsti, izrakstot darbnespējas lapas, ņems vērā paplašināto sarakstu ar valstīm, uz kurām ir attiecināti īpaši piesardzības pasākumi.

Veselības ministrija stingri aicina uz minētajām valstīm nedoties, jo pastāv liels inficēšanās risks. Jāņem vērā arī tas, ka pēc atgriešanās no minētajām valstīm bērnam 14 dienas būs jāpavada mājās karantīnā.

Vienlaikus SPKC un Ārlietu ministrija saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību aicina uz laiku vispār atturēties no braucieniem ārpus Latvijas, izņemot ārkārtas gadījumus un gadījumus, kad personai no Latvijas jāatgriežas savā mītnes valstī. Tas attiecas uz jebkuras ārvalsts apmeklēšanu, sociālajā tīklā Twitter uzsver ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā ziņots, ka pēdējās diennakts laikā Covid-19 apstiprināts vēl sešiem cilvēkiem. Līdz ar to kopumā Covid-19 Latvijā līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikts 41 laboratoriskais izmeklējums uz Covid-19, bet kopumā līdz šim izmeklētas jau 332 personas.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.Līdz šim visiem Latvijā reģistrētajiem Covid-19 pacientiem slimība norit vieglā formā.

 

Top komentāri

>:-)
&
To, ka, mums no gripas 14 cilvēki miruši , var aizmirst, vai pie koronavīŗusa pierakstīt???
Scorseze
S
Kas attiecas uz Ķīnu, 2014 gada statistika (oficiālā) liecina, ka akrtu dienu Ķīnā mirst 1500 cilvēku no pārslodzes darbā, tas ir katru dienu! Saprotu, ka idiotiem atliek pateikt ka sarkans ir dzeltens desmit reizes un jūs esat gatavi tam noticēt, psiholoģijā to sauc par bara apziņu, šis ir spilgtākais bara apziņas pasākums:):):)!!
Scorseze
S
Tad varbūt "dienai" būtu jābeidz piedalīties šajā starptautiskajā panikas afērā, jo grūti iedomāties, ka fatālas saslimšanas gadījumā (mēris, encifalīts, meningīts...) kāds varētu ārstēties mājās un izārstēties!!!!! Taču beidziet vienreiz šo idiotisma vīrusa afēru!! Spilgts piemērs, kā uz līdzenas vietas var sataisīt paniku un pazaudēt pēdējās prāta paliekas. Mirstība tāda pati kā pie jebkura vīrusa (ap 1%), kādi iet pāri valsti katru rudeni un pavasari, taču dažu datu sagrozīšana, cilvēku aprobežotība un mediju histērija, un skat, pasaules ekonomikai iestājas pisec! Stulbie cilvēki, taču attopieties vienreiz, jūs vienkārši čakarē!!!!! Es māku rēķināt un man ir draugi vairākās eiropas valstīs:) Palasiet vēl, ko raksta histērijas cēlāji, pārējiem pateikšu, ka ar vēzi, sirds asinsvadu slimībām, meningitu, un vēl neskaitāmām kaitēm katru gadu mirst cilvēki, tai skaitā arī no gripas komplikācijām (atcerēsimies kaut vai Freimani un Brīzi)! Tā ir, cilvēks ir mirstīgs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas