Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saistībā ar traģēdiju Speciālo uzdevumu vienībā pie atbildības varētu saukt piecas amatpersonas

Saistībā ar maijā notikušo nelaimes gadījumu Speciālo uzdevumu vienības laivas vadīšanas nodarbībās, kad gāja bojā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, tiks sodītas piecas amatpersonas, portālam Diena.lv pavēstīja Ārlietu ministrijas Preses nodaļa.

Ar aizsardzības ministra pavēli izveidotās dienesta izmeklēšanas komisijas, kurai tika uzdots noskaidrot notikušā nelaimes gadījuma apstākļus un atbildīgo amatpersonu atbildību, sagatavotajā dienesta izmeklēšanas atzinumā, kas nosūtīts arī Militārās policijas Izmeklēšanas dienestam pievienošanai sāktajam kriminālprocesam, secināts, ka vienībā nav ievērota virkne normatīvo aktu un taktisko un tehnisko procedūru, kas saistīti ar RHIB tipa laivas vadīšanas nodarbībām. 

Izmeklēšanā secināts, ka normatīvo aktu un procedūru pārkāpumu izdarījušas vairākas atbildīgās amatpersonas – vienības komandieris, štāba priekšnieks, plānošanas daļas priekšnieks, personāla nodaļas speciālists un kuteru atbalsta nodaļas komandieris, tāpēc izmeklēšanā izteikts priekšlikums par izdarītajiem pārkāpumiem pēc iepazīstināšanas ar izmeklēšanas atzinumu tās saukt pie disciplinārās atbildības. 

Izmeklēšanā secināts, ka vienībā nepieciešams mainīt noteikto ziņošanas kārtību, kas attiecas tieši uz paaugstinātas bīstamības nodarbību norisi, samazinot ziņošanas laiku intervālu un adresātu skaitu, kā arī izstrādāt šādu nodarbību laikā notikušu ārkārtas gadījumu novēršanas rīcības plānu. 

Savukārt pēc nelaimes gadījuma speciālās izmeklēšanas slēdziena sagatavošanas tika nolemts par kompensācijas 100 000 eiro apmērā izmaksāšanu bojāgājušā karavīra tuviniekiem. 

Ārlietu ministrija atgādina, ka joprojām turpinās Militārās policijas sāktais kriminālprocess, kas tika sākts par laivas vadīšanas nodarbībās notikušā nelaimes gadījuma faktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas