Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sākta Snoras bankas likvidēšanas procedūra

Bankas "Snoras" bankrota administrators Neils Kūpers paziņojis, ka sākta bankas likvidēšanas procedūra, ceturtdien vēsta portāls "Alfa.lt". Kūpers iesniedzis Viļņas apriņķa tiesai lūgumu apstiprināt plānu, kas paredz norēķināties ar esošajiem un bijušajiem darbiniekiem, kuru iesniegto un apstiprināto prasību kopējā summa ir 9,2 miljoni litu (gandrīz 1,9 miljoni latu).

Pirms divām nedēļām Viļņas apriņķa tiesa apmierināja prasību sākt bankas likvidēšanas procedūru. Šis tiesas lēmums nav pārsūdzēts un līdz ar to stājas spēkā.

"No šā brīža uzsākta svarīga šā sarežģītā starptautiskā bankrota procesa stadija. Paziņojot par bankas likvidēšanu, lai nodrošinātu kreditoru intereses, tiks sākta bankas materiālo īpašumu, tai skaitā transportlīdzekļu un citas mantas realizācija," norādījis bankrota administrators.

Kā, atsaucoties uz bankas pārstāvi Tomu Vaišvilu, vēsta portāls "Vž.lt", norēķinus paredzēts sākt ar darbiniekiem, kuri ir pirmie kreditoru rindā, bet pēc tam attiecīgi varēs lemt par pārējiem kreditoriem.

Norēķināties ar darbiniekiem paredzēts nekavējoties, kolīdz tiesa apstiprinās iesniegto plānu un būs beidzies lēmuma pārsūdzēšanas termiņš.

"Kompensācijas vēl nav maksātas, jo nav bijis iespēju tās izmaksāt - tiesai vēl jāapstiprina plāns, bet tehniski process notiek ātri, tas ir naudas pārskaitījums esošajiem un bijušajiem darbiniekiem," skaidrojis Vaišvila.

Iepriekš "Vž.lt" rakstīja, ka Kreditoru komiteja formālu lēmumu par "Snoras" likvidēšanu pieņēmusi jau jūlijā. Komitejas priekšsēdētāja Aurēlija Mažintiene tobrīd izteicās, ka izmantots vienīgais likumā paredzētais ceļš.

"Uzņēmuma bankrota standartprocedūra paredz mierizlīguma slēgšanu vai uzņēmuma likvidāciju. Banku bankrota likumā mierizlīgums nav paredzēts, tādēļ izmantots vienīgais iespējamais ceļš," viņa sacīja.

Kā ziņots, Lietuvas Bankas valde pagājušā gada 16.novembrī nolēma uz laiku apturēt bankas "Snoras" darbību. 24.novembra vakarā tā paziņoja, ka nolēmusi banku likvidēt, bet 7.decembrī tiesa ierosināja bankas bankrota lietu. Tiesas lēmums par bankrota lietas ierosināšanu stājās spēkā 20.decembrī. 6.augustā tiesā iesniegta prasība sākt bankas likvidēšanas procedūru, ko tiesa apmierināja 22.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas